”AIK-are” bakom Djurgårdens förlust

Michael Johansson tvåmålsskytt

SPORTBLADET

LULEÅ

Djurgården åkte på sin fjärde raka förlust när Luleå vann med 2-1 på tisdagskvällen.

Före detta AIK:aren Michael Johansson gjorde Luleås båda mål - först ett läckert spelmål, sedan med en lika läcker straff.

- Det var en fin straff, det var det, sade Niklas Wikegård, Djurgårdens tränare efteråt.

Den 28-årige skåningen, som kom till Luleå från AIK den här säsongen, fintade skott och drog ut Joaquin Gage till höger, och satte sedan pucken retfullt till vänster i stället.

Men att målet betydde förlust höll inte Djurgårdentränaren med om.

- Har man 1-1 efter förlängningen har man inte förlorat. Vi fick med oss en poäng hem, och eftersom vi är i stort behov av poäng just nu är vi väldigt nöjda med det, sade Wikegård.

Matchen bjöd på blixtrande skridskoåkning och lysande passningskombinationer, särskilt från Luleås sida. Djurgården spelade mer tillknäppt, men ställde om till vassa kontringar.

Pass från "Skuggan"

Matchens första mål kom först i den andra perioden, genom Michael Johansson, efter en lysande djupledspassning av Stefan "Skuggan" Nilsson.

Den förre AIK:aren blev helt fri med Joaquin Gage och satte i full fart pucken i nät.

Utvisningar bäddade för Djurgårdens kvittering kort därefter.

En hög klubba av Luleås Jonas Rönnqvist i ansiktet på Daniel Rudslätt och en crosschecking av Kamil Brabenec gav gästerna chans till fem mot tre-spel.

Björn Nord var ytterst nära att kvittera, men inte förrän Luleå fått in Rönnqvist på isen igen kom Stockholmarnas första, och som det skulle visa sig, enda mål i matchen.

Mathias Trattnig styrde in pucken i spel fem mot fyra, efter ett skott av Staffan Kronwall framspelad av Tomas Strandberg.

Ödesdigra puckar

Djurgården hade flera fina målchanser men hade Daniel Henriksson i Luleåmålet emot sig, liksom marginalerna.

Förstafemman med Ottossson, Fredrik Lindquist och Christian Eklund var bara ett målfoto från mål i första perioden. Videokontroll räddade Luleå den gången.

Luleå hade ännu fler chanser, bland annat vid frilägen för Linus Fagemo och Patrik Tano.

Men Joaquin Gage hade en bra kväll, och tog sånär alla Luleås 40 skott. Bara två ödesdigra puckar från Michael Johanssons klubba kom emellan.

Per Vallgårda/TT