HV fortsätter att vinna

Serieledarna fortfarande obesegrade under ordinarie speltid

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

Serieledande HV 71 är fortfarande - efter nio omgångar - obesegrade under ordinarie speltid.

På söndagen var det Frölunda som skulle möta formstarka HV.

Resultat? Första förlusten för säsongen för Frölunda i Scandinavium.

- 3-4 (0-1,1-1, 2-2) är smickrande siffror för vår del, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

Frölunda, som i början av säsongen skämt bort hemmapubliken med bra spel och säkra vinster, hängde inte riktigt med i HV:s snabba passningsspel.

HV drabbades tidigt i matchen av två utvisningar och då såg Frölunda ut att få den start på matchen man ville ha. HV spelade dock ett mycket bra försvarsspel och lyckades hålla tätt.

- När vi klarade de två utvisningarna kändes det som om vi växte och började får grepp på matchen, sade HV-tränaren Harald Lückner.

Storspel av Norrena

Ännu mer växte HV när laget lyckades göra matchens första mål när Frölundas Joel Lundqvist satt utvisad. Kalle Sahlstedt petade in en retur mellan benskydden på Fredrik Norrena.

I början av den andra perioden fick Frölunda en tidig kvittering genom Jari Tolsa som styrde in ett skott från Kimmo Eronen. Men sedan blev det stor show från HV:s sida. Enkla snabba uppspel rakt mot motståndarnas mål gav det ena friläget efter det andra framför Norrena, men då storspelade den finske landslagsmålvakten. I mitten av perioden tvingades han ändå släppa förbi sig Mika Niskanens skott sedan han först räddat ett friläge.

Frölundas spel var betydligt krångligare och omständligare.

- Att vi bara låg under med ett mål efter två perioder ska vi tacka Norrena för, sade Conny Evensson.

Stolt Lückner

I den tredje perioden fortsatte HV att skapa lägen fram för Frölundas mål. Det gav också resultat, 1-3 av Anders Huusko och 1-4 av Per-Åge Skröder.

Där såg matchen ut att vara helt klar, men på två minuter reducerade Frölunda till 3-4 genom Niklas Andersson och Joel Lundqvist. Då återstod det 34 sekunder av matchen.

- Fråga mig inte vad som hände där, för det vet jag inte, sade Harald Lückner. Vi blev helt enkelt darriga och slog för korta pass.

Att Frölunda tog ut målvakten på slutet hjälpte inte. HV vann rättvist med 4-3.

- Jag är mycket stolt över sättet som vi vinner matchen på. Inget lag åker till Scandinavium och hämtar lätta segrar mot Frölunda.

Leif Brändström/TT