”Jag tycker inte att vi favoriserar Stockholmslagen”

Sportbladets chef chattade med läsarna

SPORTBLADET

I dagens Sportbladet skrev Lars Östling, chef för den rosa bilagan, om fotbollsfanatikerna som skickade hotmejl till reportrar på tidningen.

Klockan 16 i dag hade läsarna på aftonbladet.se chansen att ställa frågor när Lars chattade.

Vad ska vi göra åt våldet? Vad är en wannabe-journalist? Frågorna var många, här nedan kan du läsa chattet i sin helhet:

Foto: Peter Kjellerås
Lars Östling, chef på Sportbladet, chattade med läsarna.

T-rex säger: Lars, sluta gnäll och ta konsekvenserna! Antyd inte att DIF supportrar använder domare som "måltavlor" och hetsa inte beslutsprocessen genom att skriva "undrar hur många poäng förbundet "vågar" ta ifrån DIF"..ni skapar denna hets genom ert medium, vi får tyvärr inga helsidor för förklaringar osv!!!! /Järnkamin

Lars Östling säger: Jag antyder inget om DIF-fansen på läktare. Jag anklagar alla fega mail-terrorister på olika hemsidor när de hotar reportrar.

Rocco säger: Bra intiativ! Bort med våldet nu!

Lars Östling säger: Hej Rocco. Tack och lov finns det några som du (som anser att hoten bland mailare har gått för långt).

Patrik säger: VAd tycker du om att en inkastad bengal uppmärksammas mer i medja än rökbmber som kastades in från hammarbys sektion, en kvinnlig match funktionär blev misshandla och en hammarbyare sprang in på planen och att en polis fick en brinnande bengal på sej, borde inte det uppmärksammats mer i medja en en rökbomb som studsat upp på dommarens fot?

Lars Östling säger: Vi upptäckte aldrig någon slagen kvinna eller våld mot matchfunktionär. Vi såg förstås när en bajenhuligan sprang in på planen och vi skrev förstås om det. Vi fick bara veta att rökbomben som träffade domaren skulle tas upp i domarrapporten - och bli ett fall för fotbollförbundet.

Tarzan Boy säger: Som journalist måste man väl ändå tåla kritik, eller vad säger du Lars?

Lars Östling säger: Jag tål jättemycket kritik - mina reportrar tvingas tåla mordhot. Hur ofta har du blivit mordhotad för dina åsikters skull?

Ställm säger: Vilken är din favoritsport

Lars Östling säger: Jag älskar bandy och VSK över allt annat.

Tomas Larsson säger: Det Patrik redan har skrivit plus det att hammarbyaare stormade djurgårdare på långsidan? Ni kan ju inte vara informerade om det

Lars Östling säger: Tomas vi hinner inte uppfatta alt under en match fast vi försöker - och vi sätte betyg på fansen och försöker att skapa en positiv läktarkultur. Men om du tror att vi försöker undanhålla nyheter för att gynna nåt lag så tror du helt fel. Såklart!

oscar säger: tycker du att det ska bli böter för djurgåden??

Lars Östling säger: Helst bara 20 000-50 000 kr även om förbundets paragrafer kan innebära något annat. Men jag tror att det kan bli förödande för svensk fotboll om DIF skulle bli av med poäng. Risken är då att andra fans blandar sig i olika klackar och ställer till jävelskap bara för att "sätta dit" rivaliserande klubbar.

Kjille säger: Vilket ansvar har du för dom artiklar som skrivs i tidningen?

Lars Östling säger: Jag har allt ansvar för det som står i Sportbladet. De andra nyhetssidorna kan jag tyvärr inte alltid påverka även om jag skulle vilja det ibland.

pAtrIK säger: Lars, jag är "fanatisk" supporter, nyttjar nätet i mitt supporterskap, allt för att döva hungern efter information om mitt lag. Tar ibland även chansen att nyttja nätets faciliteter till att försöka påverka saker och ting, allt med mitt lags bästa för ögonen. Är det fel? Som "Tarzan Boy" säger, även journalister måste väl kunna ta kritik och rätta ev begångna felaktigheter? Det enligt mig största problemet med all dagens journalistik (ej bara sport) är den oerhörda sensationslystnad som råde

Lars Östling säger: Patrik jag respekterar de flesta fanatiker som finns på sajter som fördjupar sig i diskussioner om sitt lag och visar oro och glädje och allt annat. Tyvärr blandar sig mailterrorister in i debatten och försöker skapa ruggiga hot mot reportrar. DET är ju åt helvete.

Feg pojke säger: Är du beredd att avgå?

Lars Östling säger: Absolut. Men varför ska jag göra det egentligen..?

hejsan säger: vilket lag hejjar du på i allsvenskan? Bra initiativ föfresten!

Lars Östling säger: hejsan jag håller inte på nåt lag i allsvenskan. ag är fanatisk VSK:are och vi lär tyvärr inte gå upp på några år. Men i år är jag extra förtjust i DIF:s sätt att spela fotboll. Ett sånt spel ska resultera i guld!

QPR säger: Lasse! Blir det inte väl magstarkt när du kallar vanliga supportrar för "wannabe-journalister"? Bara för att de har en annan uppfattning än er behöver de väl inte vara avundsjuka och bittra pojkar som "hatar" er?

Lars Östling säger: Det finns VISSA wannabe-journalister på lite olika sajter, ett gäng som aldrig kan acceptera vad som står i en tidning, oavsett vilken tidning det är.

Gällivare säger: Skriver du provocerande saker och har din mailadress ute så får du väl räkna med en hel del "mordhot" ?

Lars Östling säger: Gällivare Varför ska jag behöva räkna med mordhot?

Tarzan Boy säger: Tycker du att allsvenskan skall avgöras bakom skrivbordet?

Lars Östling säger: Nej, allsvenskan FÅR inte avgöras vid ett skrivbord. Det skulle bli förödande för svensk fotboll.

Pete säger: Tar ni verkligen dessa hot på allvar? Dvs polisanmäler ni dessa? Annars kan jag inte se att _ni_ ser det som hot?

Lars Östling säger: Om någon mailar till dig och skriver "Om du skriver en artikel till så ska vi stoppa dig på ett eller annat sätt, du kan säkert själv lista ut hur det kommer att gå för dig", vad skulle du göra? Vi polisanmäler inte ett sånt hot. Vi har blivit vana, tyvärr.

SM_GULD säger: Hur kunde ni skriva följande "tusentals svenskar i kravaller"? Jag blev helt chockad när jag kom hem ifrån Köpenhamn!

Lars Östling säger: Jag blev heller inte glad över den beskrivningen. Jag anser att den är felaktig och det har jag försklarat för nyhetsavdelningen på Aftonbladet. Det var ett dåligt nyhetsarbete och om jag bara fått veta att den artikeln skrevs sent på kvällen så hade jag gjort allt för att stoppa den. jag ansvarar dock för de rosa sidorna ochjag kan tyvärr inte alltid påverka saker som görs av huvudtidningen.

QPR säger: Varför skriver du inte ut namnet eller adressen, www.svenskafans.com, på den supportersida du angriper? Fegt gjort av dig.

Lars Östling säger: därför att SvenskaFans inte enbart ska ha skit. folk på den sajten gör ett kanonjobb och stppar en massa skit från att komma in. Det finns en hel del andra forum som ibland kan vara värre.

sandberg säger: Östling Håller på samma lag som du men håller inte riktigt med dig här! Är folk som skriver på diverse internetsidor(bla jag) Wannabee journalister? Jag skriver pga ett enormt intresse för VSK och gömmer mig ALDRIG undan mitt namn. Skriver ALLTID med mitt namn i ALLA situationer!

Lars Östling säger: Wannabe-journalister...det rör sig om ett ytterst fåtal skrikande pojkar på diverse sidor. Jag har läst dom och jag tycker att dom aldrig kan acceptera en enda sak som en tidning berättar - känslan är att dom själva helst skulle vilja sitta på en redaktion och förmedla SIN sanning...

Mnchen säger: Varför svarar ni inte på konstruktiva mail. Både DN och Expressen brukar svara. Alla mail är aggressiva. Jag skrev ett i mina ögan konstruktivt mail både i fredags och idag, men har inte fått något som helst svar!

Lars Östling säger: Våra reportrar SKA svara på alla mail - även hot.

PPPaaatttrrik säger: Varför går Ni inte ut med en ursäkt om Köpenhamnhändelsen?

Lars Östling säger: Det måste du tyvärr fråga nyhetsavdelningen om. Sportbladet försökte dra sitt strå till stacken genom att ge plats för en sida där Järnkaminerna pratade om att de polisanmält den danska polisen. vi står på DIF-fansens sida helt. Och det har framkommit på de rosa sidorna.

Svenska fans säger: Varför tar ni aldrig upp i AB när supportrar träffas och har roligt? Man får alltid läsa om bråk, som de som ni hittade på i Danmark. Hat föder hat...

Lars Östling säger: Tvärtom. Jag drog igång fanssidorna för drygt två år sen för att främja läktarkulturen och ge fansen ett eget forum. Inga andra medier tar fansen på allvar.

Masch säger: Varför bedömer ni publiken på de allsvenska matcherna?

Lars Östling säger: Det MÅSTE vi bara göra: fansen är en stor del av den allsvenska showen och betyder oerhört mycket. jag kommer nog att ägna ännu mer utrymme åt fansen framöver.

Kärnan säger: Varför favoriserar ni sthlm lagen och skriver mer om dem? Antar att du inte svarar på denna frgåa...brukar vara känsligt bland journalister på AB Sport att svara på kritik...

Lars Östling säger: Jag tycker inte att vi favoriserar Sthlm-lagen. vi försöker editionera sidor i hela landet inför och efter varje match. Det innebär att i Gbg ska man slippa läsa om Sthlm-lagen och i Sthlm ska man slippa läsa om Blåvitt och ÖIS...

Feg pojke säger: Vilka andra forum pratar du om?

Någon officel hemsida med gästbok eller forum?

Lars Östling säger: Feg pojke oj, vad du verkar het på gröten. Det handlar om minst ytterligare sju-åtta sajter.

Erka säger: Om en supportergrupp under "Fansens röst" angrep aftonbladets ibland bristande journalistik, skulle det publiceras??

Lars Östling säger: Fans har ju kritiserat oss flera gånger på "Fansens röst". Detta är en sida upplåten till fansen och vi censurerar inte - såvida det inte är grova phpåå som kan orsaka PO-anmälan eller liknande.

Keno säger: Skulle du vilja ha Mats Olsson på Sportbladet?

Lars Östling säger: NEJ!

stockbroker säger: Varför tror Du att din tidning kallas för bajenbladet bland Djurgårdare och AIKare?

Lars Östling säger: Varför tror du att Sportbaldet kallas DIF-bladet bland bajare?

DiP säger: Forstaar inte hur du kan jaemfora fansens foruminlaegg med tidningsartiklar. Vi skriver av oss foer att faa ut vaara kaenslor. Ni har betalt foer att aaterge verkligheten och i vissa kronikor ge en subjektiv analys. Detta aer 2 skilda vaerldar och gaar aldrig att jaemfora!

Lars Östling säger: Men känslor är bra. Det är hoten som är fega och usla. och det är hoten som svärtar ner sajterna och inte gör dom rumsrena.

Mattias säger: Hej Lasse! Jag accepterar det mesta ni skriver dock måste jag säga att när ni publicerade "kravallerna i köpenhamn" blev jag väldigt upprörd. Ni måste förstå att sådana skriverier upprör människor.

Lars Östling säger: Jag har svarat lite tidigare - jag hade velat stoppa den artikeln. Men jag ansvarar för Sportbladet/ de rosa sidorna. Kolla mitt svar några rader upp, snälla.

Stefan säger: Vem tycker du är Sveriges bästa sportjournalist just nu?

Lars Östling säger: Ett helt gäng tävlar om den titeln här på Sportbladet. Dock inte jag...

Kjille säger: Vad är det som säger att en "sanning" från en Aftonbladet reporter är bättre än en "sanning" från någon som skriver krönikor på en hemsida?

Lars Östling säger: Men jag har väl inte klagat på "sanning". Jag har klagat på att hoten blivit värre. Och en sak till. Jag tycker det är parodiskt att killar som ska vara så tuffa på en läktare inte kan ta emot lite provokation. Otroligt ömma tår på vissa.

Mats Jakobsson säger: Lars - jag är en 30-årig fotbollsidiot. Spenderar alla min pengar på att titta på fotboll. Årskort på Sthlm Stadion, bortaresor, landskamp etc. Det är ett val jag gjort för att jag älskar sporten och gemenskapen. Pga av idioter i mina egna led och antydningar från media (bl a dig) så får jag idag inför alla stå till svars för mitt intresse. Bara för att jag är fotbollssupporter är jag ingen huligan!

Med ditt generaliserande spär du på en allmän uppfattning som är helt felaktig. Kommentar!?

Lars Östling säger: Tolkningen ligger i varje betraktares öga. Det finns alltid en risk att folk känner sig träffade. men riktigt försiktig ska man vara när det handlar om personkritik.

Wilbur säger: Är det en ren slump att din krönika om hot-mail kommer ut samma dag som Tävlingsutskottet skall fatta ett beslut?

Lars Östling säger: Nej, det kändes passande nu. Några vildhjärnor tror att vi skrev om risken med DIF:s poängavdrag för att vi ville förstöra för DIF. då är det lika bra att försöka förklara hur det ligger till.

Freddan_kihlberg säger: Hej! Jag vill gratulera till fyndet Simon Bank. Han minskar slagsidan nagot...

Lars Östling säger: Kul att du gillar Simon. Han är dessutom betydligt trevligare än jag. Men usel i innebandy.

Joshua säger: Varför är den ända fotbollsklubben du nämner är DIF när du även skriver om "kvartsamtal" i din artikel? Risken för folk som läser är ju överhängande att det kopplas till DIF...

Lars Östling säger: jag skrev aldrig att DIF haft kvartssamtal. jag har inte nämnt någon klubb - men det är ju allmänt känt att Bajen utövade denna form av samtal och det var inte helt populärt bland alla spelare...

Kiko säger: Först och främst ett bra initiativ Lasse, för det andra hur tycker du att vi ska få bort all läktarbråk så att "vanligt" folk vågar gå och titta på en match utan att vara rädda för att bli nedslagna?(svår fråga kanske)

Lars Östling säger: Jag tror att Mats Jonsson och Järnkaminerna arbetar helt rätt. Så fort ett missöde inträffar med bråk (irländska puben på Norrmalmstorg) så går de ut stenhårt och stoppar alla bråkmakare. Inget snack, raka puckar. med såna ledare vågar inte bråkmakare visa sig.

Kenta H säger: Vad har du för konkreta förslag på att rensa bort rötäggen, som använder fotbollen som arena för sina "idiotaktiviteter"?

Lars Östling säger: Allt som gjorts hittills har ju varit bra. Engelsmännen har ju varit hänsynslöst bra, men det har inte hindrat nya bråk från att inträffa långt utanför arenorna. jag har nog inga nya förslag så här på rak arm.

Bodens BK säger: Hur ska en bra sportjournalist vara??

Lars Östling säger: Som Simon Bank. Och som Lars Nylin. Och som Peter Wennman. Och Lars Sandlin. Orädda, sakliga med bra kontakter och en otrolig passion för sport.

Kalmar FF 1910 säger: Du generaliserar något fruktansvärt i din krönika. Men du håller du förstås inte med om?

Lars Östling säger: Nja, lite kanske. Men du har ju ingen aning om alla hot som skickas till reportrar varje dag.

adde säger: Hur kommer det sig att det knappt har skrivits någonting om de verkligt allvarliga sakerna som hände vid senaste derbyt? Jag tänker på hammarbyaren som sprang in på plan, och misshandeln som ägde rum på Hammarbys ståplats??

Lars Östling säger: Misshandeln såg ingen. Bajensupportern skrev vi om.

Evolito säger: När du och jag vill få bort idioterna.

Varför översätter ni då hatramsor i första upplagan av Sportmagasinet?

Lars Östling säger: Ok, så vi ska blunda för verkligheten? Ska vi censurera ramsor därför att pojkar hemma i Sverige blir så påverkade att de blir ännu farligare på arenorna? I så fall är det dags att se över filmer och böcker och hundra andra saker. Det skulle nästan bli som Kina.

Kenta H säger: Kan AB köra med en morot för fansen som sköter sig, ett pris till bästa klack t ex.?

Lars Östling säger: Jodå, vi brukar ju utse Sveriges bästa fans, två gånger om året. Men du vill även att vi ger pengar?

DIF-aholic säger: Lars, du är patetisk. Jag tror mig veta vad din taktik är vad det gäller DIF frågan. Du vill stolt kunna sitta och tänka tillbaka till tiden då du lyckades hetsa en grupp ledamöter till att göra poängavdrag. Liknar lite USA"s metoder när det gäller kommande krigsföringar. Vad vill du uppnå?

Lars Östling säger: Jag vill ju inte att DIF ska få poängavdrag, det vore en katastrof för svensk fotboll. jag har ju redan förklarat det på chattet.

Pete säger: Varför tror du att journalisterna får dessa hot? Är det verkligen bara för att det finns 100000 psykos därute eller har journalisterna på något sätt "förtjänat" det?

Lars Östling säger: Det finns inte 100 000 psychos. Det finns ett sorgligt gäng på ett antal gästböcker. Hur många de är vet jag inte.

LHC säger: Varför nämnde du inte Mats Wennerholm bland de journalisterna, eftersom han är bäst?

Lars Östling säger: Just ja, Mats är kung! Och Patrik "Solna AIK" Thornéus och Thomas Tynander, Michael Wagner...

Gravenius säger: Tycker du får rätt just i denna stund. Ingen av de som du skriver om är här och tar debatten med dig.

Lars Östling säger: Ska vi avsluta???

supermac säger: Blunda för verkligheten..lugn nu. Först säger du att du vill ha bort allt som har med våld att göra men ändå vill du inte dra ditt strå till stacken. Erkänn att publicera huliganrelaterade artiklar säljer mycke lösnummer.

Lars Östling säger: Nej, faktum är att huliganartiklar SÄNKER upplagan. Folk har faktiskt aldrig varit intresserade av att läsa om ett gäng töntar som vill slå huvudet av varann i fotbollens namn. Segrar och riktig fotboll säljer tack och lov, inte huliganer!

Freddan_kihlberg säger: Hur fungerar det att vara chef for "storheter" som Lasse Anrell och Sandlin? Tycker du att det ar svarare att ta dem i orat an till exempel Bank?

Lars Östling säger: Anrell är inne på redaktionen varje dag och snackar sport. Sandlin är mer sällan på plats så vi träffas inte så ofta. Däremot är de två makalöst trevliga killar (på väg mot gubbålder). Simon är så snäll att man får komplex...

Rikard säger: Har någon av era reportrar talat personligen med några från Svenskafans? De är ju trots allt på pressläktaren nästan varje match... Och vad anser du om deras journalistik?

Lars Östling säger: vi kollar ofta på deras sajt och andra sajter för att se vilken debatt som gäller bland fans - och gör artiklar efter det. Om ett gäng diskuterar gary Sundgren så kan det inspirera oss att göra en artikel med/ om honom.

Cantona säger: Men snälla Lars! Tror du på allvar att ni sänker upplagan när era löpsedlar förkunnar om "tusentals svenskar i kravaller i Köpenhamn!"? Antingen så ljuger du oss rakt upp i ansiktet eller så är du grymt felinformerad.

Lars Östling säger: Jag VET att vi sänker upplagan. Vi vet in i minsta tidning och minsta småstad vad som säljer och inte säljer och på vilka dagar som vissa saker säljer mer. vi har en analysavdelning på sju eprsoner som har som yrke att ta reda på allt sånt.

Sleepy säger: Kan du presentera ett vettigt förslag på hur man ska få bort hoten i stället för att bara gnälla?

Lars Östling säger: Om man fanns på ett forum borde det automatiskt innebära att man tvingades identifiera sig med ansikte och namn. Då skulle en massa fegisar gå ut och göra annat. På läktarna gäller ett ännu intensivare arbete av matchvärdar (som redan gör ett kanonjobb!)

Bateman säger: Känns det inte pinsamt i efterhand när ni gick ut med att Källström var klar för Elfsborg

Lars Östling säger: har du aldrig gjort ett fel? du hänvisar till en artikel av Robert Laul i vintras. Har du varit felfri i åtta månader?

DFG_J säger: Ser ser du på det faktum att Aftonbladet mer eller mindre har börjat likna de engelska tabloid-tidningarna? Jag avser t.ex. överdrivna rubriker och kraftiga vinklingar.

Lars Östling säger: Jaha...och alla gamla kolleger som säger att vi blivit så seriösa och analyserande och att det var tio gånger värre för femton år sen.

Bonny säger: Vad är det dessa fegisar gör, som stör dig så mycket?

Lars Östling säger: Hotar, har jag ju förklarat. Vill du veta detaljer?

QPR säger: Anledningen till att ingen "vill ta debatten" är ju att det inte finns någon debatt att ta! Ni får mail från folk som tycker att ni gör ett skitjobb. Fine. Ta det med killarna och tjejerna som skriver mailen. Räcker inte det?

Lars Östling säger: Om folk tycker att vi gör ett skitjobb får de tycka det. Det är inte samma sak som att hota. Inte alls i närheten.

Kongo säger: Tycker du på allvar att din artikel idag är bra skriven? Jag tycker den är så barnsligt och "tonårsmässigt" skriven att man knappt orkar läsa igenom den...ångrar du något i artikeln?

Lars Östling säger: Och ändå har du läst den och ändå sitter du och chattar med mig. Hur beter du dig när du verkligen GILLAR en artikel..?

nisse säger: Du säger att vissa har svårt att ta kritik men det är inte på många fråger om ens någon där du erkänner att något du ansvarar för är fel. Du är ju inte mänsklig, kanske borde ta åt dig lite av kritiken vad tusentals fans tycker ute i landet. Tycker du svarar lite "uppkäftig" på frågorna du får. Varför detta?

Lars Östling säger: Men kritik tar vi ju varje dag. Utan respons vore ju journalistlivet tråkigt. Men tycker du att vi behöver ta emot hot?

Thomas säger: För övrigt måste ja säga att ni gjort ett faktiskt bra jobb med aftonbladet..... Vet inte hur ni gör men varje gång morsan (ja e 13) köper expressen o aftonbladet och dom ligger brevid varran på köksbordet så tar ja lätt aftonbladet......... Om du funderar så e ja knappast den som tar det bästa sist........

Lars Östling säger: Tack. vi har en massa planer på hur vi ska arbeta framöver - och göra den ännu mer för FANSEN.

polers säger: Skulle vilja veta hur pass knutna till verkligheten ni sportjournalister är, egna erfarenheter som medlemmar i suporterklubbar tex.? Har du några sådana erfarenheter?

Lars Östling säger: Jag är själv en fanatisk supporter. Jag har varit i England c a 30 gånger och sett mitt Leeds United. Jag har engelska vänner och tyvärr bekanta som hamnat i fängelse p g a huliganism. men det var under det vilda 80-talet då engelska säkerhetspolisen satte fast tusentals huliganer. Jag har sett mycket skrämmande saker på ibland alltför nära håll.

Pippo säger: Tycker du att media kan påverka den rasism som börjar frodas på nytt inom fotbollen?

Lars Östling säger: Ja, media kan påverka. Och vi ska påverka.

Zwempa säger: Helt rätt L.Ö. om dom galna fanatikerna! Hat och smutskastning är ett klart irriterande inslag på många Internetforum. Rent allmänt tycker jag dessutom att supportrar överdriver sin egen betydelse för det egna lagets framgångar. Nog är det en färgstarkt inslag i läktarsporterna, men kanske lite på gränsen till fjäsk att göra speciella supportersidor. Personligen läser jag aldrig dom, men kanske ger dom ett läsvärde för de mer supporterrusiga supportrarna. Eller hur resonerar ni på AB?

Lars Östling säger: Vi ville ge fansen ett eget forum där de inte blir censurerade, där de tas på allvar. Tifosis och läktarkulturen är en viktig del i idrott och då ska vi behandla det som övriga sporkulturer.

Niclas säger: Om 10 minuter börjar mötet där Djurgår"n givetvis INTE kommer att dömas till något poängavdrag. Allt ni orsakat är en storm i ett vattenglas. Var det värt det?

Lars Östling säger: Har VI orsakat? Ditt resonemang är ju helt galet. vi skrev en nyhet som är korrekt. Skulle vi ha stoppat den med hänsyn till DIF? vad skulle övriga Sverige ha sagt då?

LAS säger: Polisanmäl mordhoten ni får. Använd dem inte mot oss supportrar. Varför ska vi behöva svara för kriminella handlingar?

Lars Östling säger: Polisen skulle lägga ner utredningarna. De har ju högar av anmälningar som de inte hinner med.

Huligan säger: Har ni planer på att utveckla era supporter sidor? ger inte så mycket just nu?

Lars Östling säger: Ge mig förslag på hur vi ska utveckla dom. Nu är det fansen själva som till stor del får bestämma vad som ska stå där. Ring mig på direktnumret sen.

Peter säger: Varför förstorar ni upp sakerna så stort ?

Är du nöjd med det som skrevs om Zlatans besök på spy bar ?

Lars Östling säger: Det är mycket jag är nöjd med - och det är saker jag är mindre nöjd med. Det tror jag gäller alla människor. Räcker tiden för en Zlatan-debatt? Eller ska vi prata hot och fans?

Andreas i Halmstad säger: Fler hemma hos reportage från de allsvenska spelarna, hur de bor, har de barn ? har de fru etc, vissa kanske jobbar på sidan om eller nått. Det skulle va kul att få läsa lite sånt med mellan all statestik på skithuset :)

Lars Östling säger: Då fixar vi det!

Cantona säger: Frågar igen, om nu kravalllöpsedlar sänker upplagan, varför tar ni inte andra löpsedlar?

Lars Östling säger: Det är ju det vi gör. Men någon gång per år gör vi samma misstag att göra löpsedel om huligantjafs och då sänks upplagan direkt.

Pete säger: Om ni inte tycker om de irriterande inslagen på forum runt om i fotbollssverige så varför gör ni inte som jag gör med AB. Jag läser den/dem helt enkelt!

Lars Östling säger: Kul att du är en flitig läsare. Det är jag oxå.

Pete säger: Så min gode L.Ö. menar inte att 6-poängs historien skapades av AB. Du verkar undervärdera medias och AB:s inflytande på folk.

Lars Östling säger: Då är det dags att sluta med alla nyheter i så fall. för vad man än gräver upp så drabbar det ju alltid någon.

polers säger: ¨Texter som den om Zlatans bråk på kändisklubbar osv är ju på samma låga nivå som daniel nyhlens reportage om kungafamlijen o lilla madelän......håll er till SPORT inte nöjessjaffs!

Lars Östling säger: Ok, tack för ditt råd.

Lasse säger: Vad är det som är så fel att såt i en klack och stödja sitt lag och ge utlopp för sina känslor?? Att folk får mordhot är helt galet men det går ju inte att stoppa. Finns ju alltid människor som håller på så där. Ge dig inte på den "vanlige" supportern genom att anklaga honom för feghet och sådant han inte står för. DIF 4-ever!

Lars Östling säger: Jag önskar att fler stod i en klack. Men det är fegisar i en klack som hotar och kastar föremål och det är fegisar som sitter hemma och hotar folk på mailen.

GbgYouthDiv säger: Lägg ner hela jävla aftonbladet, det är och har alltid varit en sann stockholmstidning där det konspireras på alla möjliga sätt mot resten av sverige. Stockholm är Störst Bäst och Vackrast.. I ERA ÖGON!

Lars Östling säger: Fel! På Sportbladet är vi 45 personer anställda. 38 av oss är inte från Stockholm, vi har andra favoritlag och vi vurmar om vår landsort.

Happymanta säger: Borde inte den här typen av "chat" mellan jornalister och fans bli en stående punkt? Det ger fansen en möjlighet att under ordnade former debatera era insatser samtidigt som ni får ett tillfälle att se hur vi fans ser på saker och ting.

Lars Östling säger: Gärna, jag kan ställa upp en gång i veckan. Eller så får folk gärna komma till redaktionen.

Andreas i Halmstad säger: Handlar bara Sportbladet om supportrar ? Har suttit här och läst i 15 minuter allt handlar bara om supportrar. Tidningen Sportbladet som JAG läser är en innehållsrik sport tidning som täcker det mesta från bandy till fotboll och t.o.m simning, tycker alla supportrar runt om i Sverige skall vara väldigt lyckliga att nån tidning lägger ner så mycket tid å engagemang för att visa supportrarnas fina sidor ibland all smutskastning i övrig media.... Nä mer snack om tidningen i stort !!

Lars Östling säger: Ok, tycker du också att vi behandlar andra delar av Sverige för dåligt?

Huligan säger: Vafan säger du!? Är alla i en klack fegisar? att man står och skriker ut sina känslor är vell inte fegt? svara!

Lars Östling säger: Jag skrev ju inte det. Jag skrev att det är fegisar i en klack som förstör. Det kanske handlar om nån procent totalt.

Janis säger: Det är klart Ni inte för en "kampanj" emot DIF,men,med personer som Anrell och Sandlin,så börjar undra???

Lars Östling säger: Men ingen av dom skulle drömma om att skriva negativt om andra lag bara för att de har ett favvis-gäng.

Moderator säger: Då avslutar vi dagens chatt med Sportbladets chef Lars Östling - har du fler frågor får du gärna ringa Lars på 08-725 23 98.

aftonbladet.se/sport ([email protected])