Hemmastarka Modo slog Djurgården

Fyra raka segrar i Kempehallen

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

På bortais är Modo ett mediokert, för att inte säga dåligt lag.

Hemma i Kempehallen däremot mycket svårslaget.

På tisdagen 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) mot Djurgården - fjärde raka hemmasegern för Jim Brithéns gäng.

Modo har bara förlorat en match i Kempehallen den här säsongen - 1-2 mot HV 71 i andra omgången, hemmapremiären.

Därefter har laget radat upp fyra raka segrar.

Borta har det däremot gått riktigt dåligt för Örnsköldsvikslaget. En seger (borta mot Malmö i förlängning) och därutöver fyra förluster - tre raka nu med den föga smickrande målskillnaden 2-15!

Varför är det så här, Jim Brithén?

- Inte så märkligt alls, vi ska komma ihåg att vi har så pass många som inte spelat i elitserien tidigare och vi var inte speciellt mycket bättre på bortaplan förra säsongen. Skillnaden var att vi då hade några stycken som satte dit pucken, som gjorde mål på chanserna.

- För övrigt så är det inte bara vi som är sämre borta än hemma. Jag såg en hemma-borta-tabell och det är frapperande hur många lag som tar betydligt fler poäng borta än hemma.

Hård och jämn kamp

Hur som helst uppträder Modo med ett helt annat självförtroende hemma än borta och tar de där så viktiga hemmapoängen, och på tisdagskvällen krigade laget till sig tre poäng, mot ett Djurgården som fortfarande har problem.

Djurgårdens kampinsats var det dock heller inget fel på och laget kunde med lite flyt ha fått med sig någon pinne.

- En jämn match där lagen hade lite olika perioder. Det står och väger i tredje perioden när Modo gör 2-1, det avgör matchen.

Sa Djurgårdens tränare Niklas Wikegård och poängterade att han var m-y-c-k-e-t nöjd. Innan han snabbt reste sig och lämnade presskonferensen, innan någon av journalisterna hann ställa någon fråga till honom. Alldeles uppenbart är att Wikegård påverkas av de problem Djurgården haft inledningsvis i serien.

Chansning höll inte

Matchen svängde flera gånger som Wikegård sa. Modo ägde stora delar av första perioden, Djurgården kom igen i andra och kvitteringen till 1-1 var rättvis.

Modos slovakiske forward (som avgjorde i förlängningen mot Luleå i förra hemmamatchen) gjorde 2-1 i inledningen av sista perioden.

Djurgården tryckte på bra för kvittering, skapade dock inte speciellt mycket och chansade med sex utespelare redan 2.16 från slutet.

En chansning som misslyckades.

TT