Åttonde raka förlusten för Brynäs

Effektivt Timrå vann för första gången i Gavlerinken

SPORTBLADET

GÄVLE

Timrå IK är svårslaget.

Även jumbon Brynäs har nu fått känna på sensationslaget spelstyrka.

Timrå vann för första gången i elitseriesammanhang i Gavlerinken efter elva tidigare misslyckade försök.

Det blev 4-3 (1-1, 1-2, 2-0) i Timråfavör och fortsatt toppkänning.

Timrå visade prov på stark lagmoral i sista perioden när man vände Brynäs 3-2-ledning till slutlig 4-3-triumf via två fina power play. Lagets placering i tabellens toppskikt handlar inte längre om någon slumpens skörd. Årets Timråupplaga är helt enkelt så här bra.

Kanske elitseriens effektivaste lag. Medelpadingarna har tagit poäng i nio matcher av tio. Enda förlusten hittills under ordinarie speltid kom borta mot serieledande HV 71 (3-4).

"Inte chanslösa mot någon"

Tränaren "Kenta" Johansson glädjer sig främst över den helt respektlösa inställning som samtliga visar:

- Vi känner oss inte chanslösa mot någon motståndare alls längre. Vi spelar med stort självförtroende, vi spelar också en offensiv hockey samtidigt som vi inte heller släpper till några klara chanser bakåt för motståndarna att ta till vara.

Kenta igen:

- Det var viktigt i dag för oss att vi kunde kvittera på straffslag efter två billiga utvisningar direkt och med baklängesmål som följd.

Det finns en stabilitet, en trygghet och en spelglädje i TIK-laget med ett rakt och intensivt spel som imponerar stort. Med ett fullproppat självförtroende hos spelarna följer också ett vågat men ändå vårdat spel.

Åttonde raka

Om Timrå spelar med stor disciplin och stor ödmjukhet där alla jobbar för varandra och allt bara flyter på, så är det raka motsatsen i Brynäs.

Åttonde raka matchen utan seger för Gävles hockeystolthet - och hur tränaren Esko Nokelainen ska bära sig åt för att vända den här negativa trenden är svårt att förstå.

- Vi släppte på nytt in tre mål i box play plus en straff - och då kan man inte vara nöjd, suckade den finske coachen.

Men vad beror då det svaga spelet i numerärt underläge på?

- Rädsla! Vi ger motståndarna allt för stort utrymme. Tycker att vi spelar rätt hyfsat box play-spel, ändå åker vi alltid ett mål på halsen i slutet av utvisningarna. Vi orkar inte tiden ut.

Brynäsförsvaret släpper in mest med mål av alla lag och framåt vill sig inte heller målfabrikationen. Även om det blev tre mål mot Timrå.

Självförtroendet är kört i absoluta botten och inget stämmer.

- Vi behöver en vinst, säger en hårt pressad Nokelainen.

Toppar hos segrarna var Robert Carlsson och Niklas Nordgren, båda målskyttarna i sista perioden i spel fem mot fyra.

TT