Ulrika är mer korkad än någonsin tidigare

SPORTBLADET

Sporten sägs ju numera tangera gränsen för underhållning. Förströelse, tidsfördriv, muntration, lustbarhet och förlustelse är synonymer som berättar vad den därmed bör innehålla.

Konstigt då att man blir så sänkt av att följa med i sport-rapporteringen just nu.

Kanske har den plötsliga kylan och mörkret utanför fönstret sitt finger med i spelet?

Flyr världshändelserna och det eviga regnandet med att läsa sporten. För underhållningens skull. Möter rubrikerna om utvecklingen kring engelska fotbollslandslaget.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Ulrika Jonsson är inte bara en girig lycksökerska och en dålig förebild för oss kvinnor. Nu har hon dessutom visat sig vara mer korkad än någonsin tidigare.

Efter förhandssläppet av hennes bok har Svennis för första gången tagit ordet "avgå" i sin mun. Visserligen i formuleringen "jag tror inte jag behöver avgå" men det är ändå första gången. Sportreportrarna i England bedömer också de nya skandalerna som ett much bigger problem än skadorna på både Campbell och Ferdinand. Hittills har vi ju bara fått veta att Svennis kysste Ulrika i köket, men endast Gud vet vad vi får reda på när boken väl kommer.

10.5 miljoner för ett förhandsavsnitt vittnar väl om att här finns några saftiga berättelser som kan göra det engelska laget kaptenslöst.

Nyheterna från England inte bara tangerar gränsen för underhållning och muntration. De tar ett rejält kliv över.

Fåfänga skäl nog?

Ser en styrketränande svensk visa upp sitt skafferi i media. Det innehåller fler preparat än senaste upplagan av Fass. Testosteronet blandas med astmamedicin för hästar!

Och varannan tävlande i bodybuilding är dopad, säger kontrollanterna som inte har råd att kontrollera deltagarna. Och det finns inte nån som kan klara sig på Elitnivå utan att dopa sig, säger läkaren som förutom att skriva ut dopingmedel beredvilligt erbjuder sig att med jämna mellanrum kolla den wallraffande patientens blodvärden. Som en extra trygghet liksom.

"Jag vill bli störst" säger styrketränaren i reportaget. Och den hederliga fåfängan är alltså skäl nog för en idrottsutövare att ta hästmedicin. Drivet att träna för sin egen skull, för kärleken till den friska sportens skull, har ersatts av träning som en slags snedvriden förströelse. Snabba resultat gör det underhållande att hålla på.

Skruvad underhållning tar över

Läser att svenska fotbollsfanatiker har en hemsida för supportrar där man sprider hatisk propaganda gentemot de journalister som sköter sitt jobb och rapporterar om nyheter kring laget - också när det går dåligt. Krönikörer kallas äckel, hora och ännu värre saker. Skribenter mailbombas med anonyma, hotfulla, texter. Men kanske handlar det inte heller här om den äkta sport som så många av oss säger sig älska? Kanske är det - även här - en slags skruvad underhållning, ett meningslöst tidsfördriv, som tillåtits ta över?

Och ute regnar det. För fjortonde dagen i rad.

Bäst

Sämst

Erika Strandell