Frölunda gav Timrå första hemmaförlusten

Kontrollerade matchen och vann med 4-1

SPORTBLADET

TIMRÅ

Första förlusten på hemmaplan - och höstens kämpastarka överraskningslag Timrå IK fick en rejäl knäpp på näsan inför sin entusiastiska hemmapublik.

- Jag har tippat Frölunda som SM-guldmedaljörer den här säsongen - och jag har ingen anledning att ändra mitt tips efter kvällens match, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Timrå slet och krigade, men fick aldrig något grepp om sina motståndare. Och i sista perioden tog plötsligt kraftmätningen slut och Frölunda gick enkelt fram till en klar seger med 4-1.

- Vi gjorde en väldigt bra match. Det är oerhört jobbigt att möta Timrå. Jag hade visserligen förväntat mig en bättre spelinsats från deras sida, men de jobbar oerhört hårt och tufft i alla lägen, sade Frölunda-tränaren Conny Evensson.

Frölundas skicklige forward Jonas Johnsson var isens kung. Han var alltid på rätt plats, såväl i det tuffa defensiva arbetet som i de offensiva framstötarna.

Ungdomlig målglädje

Frölundas ungdomskedja med Magnus Kahnberg, Joel Lundqvist och Jari Tolsa satte gång på gång upp ett rejält tryck mot Timråmålet. Det var ingen tillfällighet att den här anfallstrion svarade för tre av Frölundamålen.

18-årige Alexander Steen tillhörde också en av de mest tongivande Frölundaspelarna tillsammans med den finländske landslagsmålvakten Fredrik Norrena.

Norrena var minst lika imponerande som höstens bäste elitseriemålvakt Kimmo Kapanen i Timrå, som än en gång gjorde en kanonmatch i Timrå-målet. Han såg till att Timrå höll sig kvar i matchen under första perioden då det i stort sett var spel mot ett mål.

Helt enligt önskelistan

- Det känns skönt att vi kan spela så här bra på bortaplan - och dessutom vinna matcherna. Ett extra bonus är att vi släpper in få baklängesmål. Det var just de två punkterna som vi måste bli bättre på under den här säsongen om vi ska kunna vara med och kriga om de ädlaste medaljerna, sade Frölunda-tränaren Conny Evensson.

Timrå som under de fyra tidigare hemmamatcherna bara behövt släppa ifrån sig en poäng lyckades visserligen kvittera till 1-1 - men det kändes som om Timrå aldrig var i närheten av en poäng i matchen. Frölunda ar helt enkelt för starka och för skickliga.

Målvakten Kimmo Kapanen var än en gång Timrås klart bäste spelare. Trion Robert Carlsson, Valeri Krykov och Niklas Nordgren var den anfallsformation som hävdade sig bäst i den här tuffa kampen.

Ove Byström/TT