Grinigt Södertälje ordnade tre poäng

Årets lägsta publiksiffra i Elitserien

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Södertälje kom snabbt tillbaka efter storförlusten mot Frölunda (2-6) i tisdags och besegrade Luleå hemma med 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

- Vi var griniga efter den förra matchen och ville inte förlora igen, sade tränaren Hans Särkijärvi.

Den första perioden blev en ganska seg och matt historia. Och matchen blev inte bättre av att det bara satt 2 804 åskådare på läktaren. Elitseriens lägsta publiksiffra så här långt gjorde att det blev en ganska trist inramning.

Men matchen tog sig till slut ändå, och då vaknade också den fåtaliga publiken.

Luleå gjorde 1-0 genom Michael Johansson. Eller rättare sagt, Södertäljes landslagsmålvakt Rolf Wanhainen tappade in pucken i mål.

- Vi fick precis den start vi ville med ett tidigt mål. Vi spelade bra i den första perioden, sade Luleås tränare Ulf Taavola.

Kvittering av Lind

Södertälje kvitterade på slutet genom Juha Lind, ett mål som Luleå ville ha bortdömt för spark, men som domaren aldrig tvekade att godkänna.

I den andra perioden handlade det bara om Södertälje och Luleås målvakt Daniel Henriksson. Södertälje sköt 18 skott mot Henriksson. Han tog 17 av dem. Efter säsongens snyggaste power play i Scaniarinken tryckte Jukka Tiilikainen in 2-1-pucken mellan benen på Luleås målvakt.

Södertälje borde ha avgjort matchen i den andra perioden. I stället blev det match igen. Luleå var bäst i den sista perioden och hade bud på en kvittering. Men då briljerade Wanhainen i stället. När Luleå chansade med att ta ut målvakten gick det som det brukar. Kristian Gahn gjorde 3-1 för hemmalaget.

- Vi gjorde ändå en bra match, vi kom hit för att spela tätt, aggressivt och åka mycket skridskor. Det klarade vi bra, sade Taavola, som trots allt inte var så nedstämd efter förlusten.

Trist slut

Matchen fick ett trist slut. Med elva sekunder kvar blev det slagsmål mellan fyra spelare. Det renderade Jörgen Bemström och Erik Norbäck i hemmalaget samt Luleås Roger Åkerström och Thomas Berglund matchstraff. Domaren bedömde det dock som lindrigt, och alla får spela i nästa omgång.

I Södertälje gjorde Leif Rohlin sin bästa match för säsongen. Anders Back var också duktig liksom Peter Larsson. I Luleå gjorde Daniel Henriksson en bra insats tillsammans med Stefan Nilsson och Anders Burström.

TT