Sluta slåss - då kan du bli störst...

SPORTBLADET

Den elegante Mexes, den irrationelle Zlatan, den kreative Cassano, den trygge Casillas, den tuffe Baros"

Champions League myllrar av unga världserövrare.

Zlatan kan bli den störste.

Om han slutar slåss.

En brasklapp först:

Jag vet inte.

Jag vet inte om det verkligen stämmer att Zlatan Ibrahimovic borde blivit utvisad i går, om det stämmer att han var sjövild och delade ut tjuvnyp till höger och vänster på ett sätt som inte ens en ung och bakfull Dennis Wise orkat med.

Men det sägs att det var så.

Bilderna som kablades till Sverige från Amsterdam visade bara den underbara uppenbarelsen av den lycklige målskytten Zlatan. Men det finns alltså andra bilder, andra uppfattningar (inte bara i Norge), precis som det nästan alltid gör när det handlar om Zlatan Ibrahimovic.

Han är bäst.

Han är värdelös.

Han är ödmjuk.

Han är en diva.

Han slåss.

Han gör mål.

I samma sekund som man skriver något om Sorgenfris Zidane så får amerikanerna uppfinna ett nytt internet, så mycket upprörda eller glada mejl hoppar det in. Uppdelningen mellan hat och hyllningar är ungefär fifty-fifty (eller 70-70, som Jesper Blomqvist sa en gång). Men hela saken med Zlatan är att han inte är antingen eller.

Han är både och.

Zlatan en extrem talang

I går gjorde han sitt och Ajax tredje mål i Champions League, men samtidigt bar han sig tydligen dumt åt; onödiga efterslängar, slag med händerna, hela paketet. Det håller inte. Och det är lätt att förklara för Zlatan Ibrahimovic varför det inte håller.

Om alla bitar faller rätt har han kapacitet att bli en av världens absolut bästa fotbollsspelare, kanske den allra bäste.

Zlatan är en extrem talang.

Men det finns många sådana.

Ett gäng läckra lirare

Ta en titt på den ihopdrömda U21-elvan här nedan - den visar vilket oerhört gäng läckra lirare det finns i Champions League-klubbarnas dagisavdelning. Philippe Mexes kommer att vara fransk landslagsmittback i tio år framöver, Hugo Viana spelade på Portugals mittfält mot Sverige senast, Djibril Cissé spelade i VM för Frankrike, Javier Saviola - den lille kaninen - gör mål på allt"

Några av dem kommer att bli herrar av världen, några kommer vi ha glömt om tio år. Det som avgör är viljan, skadorna, och den sorts begåvning som är så lätt att ha men så svår att skaffa sig - den som handlar om koncentration.

Det gäller att vara begåvad nog att rikta blicken mot rätt saker, annars blir man inte störst.

Och nej, att slå på norrmän kvalar inte in under den rubriken.

Real Madrid och Arsenal var grå som vättar - i går dreglade vi över Auxerre. Vackra, smarta, snabba, och då var varken Cissé eller superba Zimbabwe-fyndet Benjamin Mwaruwari med på planen. När Guy Roux har ett ordinarie lag har han en av Europas bästa uppställningar.

Francesco Totti är Romatränaren Fabio Capellos enda livlina. I går var Totti borta (knäskadad) och då såg de rödgula hopplöst impotenta ut. Igen.

Jag jublade när begåvade AEK straffade Madrid, men matchens clou var den underbare Cambiassos assist till 2-0.

Simon Bank