Slagsmål när Dif vann över Guif

Wislander släckte Bajens hopp

SPORTBLADET

MALMÖ

Slagsmål är inte vanligt i handboll. Men när Djurgården vann en tuff, jämn match mot Guif (23-22) i Eriksdalshallen så brakade det loss.

En ful tackling av Djurgårdens Daniel Jovanovski fick känslorna att svalla.

Det var många utvisningar på slutet och hetsigt när Jovanovski stoppade Guif:s Mattias Söder brutalt. Man befarar en allvarlig knäskada.

Spelarna vevade på varandra ett tag innan matchen kunde spelas klar. Guif:s Jimmi Jansson, Daniel Jovanovski och Andreas Fjällström, också Djurgården, fick alla rött kort.

Något slagsmål var det inte i Lisebergshallen, där Hammarby skulle försöka besegra Redbergslid med sin snabba kontringshandboll kallad "tyfonhandboll" av tränaren Magnus Grahn.

Den fungerade inte. Redbergslid vann med 33-27 (17-13) sedan Magnus Wislander fått ordning på RIK:s spel.

När han började röra på sig stod det 22-22 och Hammarby började trivas, göra mål och täta i försvaret.

Då hade "Bajen" gått från hopplösa 15-19 och vänt ett läge där Redbergslid var på väg att punktera matchen.

- Wislander tog sig samman och ledde dem till seger, och det är sånt han kan med sitt kunnande och rutin, säger Magnus Grahn till TT.

Det var nästan fullsatt i Lisebergshallen, 1 700 såg matchen. Den 18 november kommer Redbergslid till Stockholm och den matchen spelas i Hovet. Hammarby gör en satsning och räknar med runt 5 000 åskådare.

Vad lärde ni er av onsdagens match?

- Vi måste få till bättre avslutningar och ett bättre målvaktspel. Nu hade vi bara tio räddningar och det är alldeles för få mot ett lag av RIK:s kaliber, säger Magnus.

Hammarbys resa till Göteborg gick över Ulricehamn där laget tränade, åt lunch och hade kraftsamling inför onsdagskvällen i Lisebergshallen.

- Vi har hittills tagit poäng mot "rätt" lag men inte lyckats mot de stora som till exempel Redbergslid. Vi talade före matchen om att inte ha för stor respekt men ändå blev det så den första halvtimmen. Nu har vi mött en av favoriterna så det ska bli kul att se vad vi kan göra åt dem på Hovet, säger Magnus Grahn.

Hammarby ligger fyra i tabellen.

Övriga resultat i elitseriens tionde omgång:

H43-IFK Ystad, 23-27, Wasaiterna-Drott 25-29, Skövde-Lugi 34-29, Tumba-Sävehof 24-28.

Bo Harmby/TT