Färjestad vassast i målfesten i Timrå

Nu skuggar mästarna i toppen

SPORTBLADET

TIMRÅ

Se upp hockey-Sverige. Nu har Svenska mästarna Färjestads BK fått upp farten igen.

Timrå IK försökte verkligen hänga med i svängarna när Färjestad bjöd upp till en fartfylld kamphockey. Men Färjestad vann målfesten med 6-4.

- En otroligt intensiv match där det bjöds på rejäl kamphockey och full fart på skridskorna. Känns onekligen rätt skönt att vinna den här drabbningen i Timrå, sade Färjestadstränaren Tommy Samuelsson, sedan hans lag vunnit på ett övertygande sätt och klättrat upp till andra plats i elitserietabellen.

Efter en lite trevande start har svenska mästarna från Karlstad fått upp farten på skridskorna och hittat det effektiva spelmönstret som gav så stora framgångar förra säsongen.

Imponerande insats

Färjestads förstauppställning imponerade stort i Timrå Isstadion. Det var stor ishockey med millimeterpassningar och kallt beräknande hjärnor som låg bakom det anfallsspel som trion Marko Jantunen, Jörgen Jönsson och Peter Nordström presterade.

Även Marcel Jenni och Pär Bäcker vållade stora problem i Timrås försvar. Backen Per Hållberg - ny för året från Modo - tillhörde också de tongivande i FBK-laget.

Timrås målvakt Kimmo Kapanen, som storspelat i match efter match, var mänsklig denna kväll då han tvingades släppa in sex puckar i kassen.

- Kimmo kan inte lastas för baklängesmålen. Vissa av målen såg kanske lite billiga ut, men pucken studsade på våra backar och ändrade riktning. Pucken studsade bara inte vår väg i kväll, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Mathiasson på gång

Måltjuven Markus Matthiasson har fört en rätt anonym tillvaro hittills trots Timrås succéfyllda start i elitseriespelet, men nu verkar det som om Matthiasson är på gång. Nu fanns Matthiasson på rätt plats när det osade hett, och han kunde också pricka in ett av de fyra Timrå-målen.

- Ingen föll ur ramen i dag trots förlusten. Killarna slet hårt, men utdelningen uteblev. Jag är extra imponerad av David Halvardsson och junioren Mats Hansson som lämnade kvällens match med plusstatistik i protokollet efter mycket klokt och moget spel, sade Kent Johansson nöjt.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM