Brynäs orkade inte med Linköpings tyngd

Brynäs allt mer ensamt i botten

SPORTBLADET

LINKÖPING

Bara fem poäng de sju senaste omgångarna har fört Linköpings HC närmare bottenlagen.

Mot elitseriens formsvagaste klubb blev det seger igen.

Östgötarna besegrade Brynäs med 5-3 i ishockeyns elitserie.

- Det var ett tag sedan vi vann, så det här behövde vi verkligen, sade Linköpings tränare Mats Weiderstål.

Brynäs - med bara en fullpoängare de tio senaste omgångarna - räckte inte till den här gången heller. Även om man svarade för en av sina bättre insatser under hösten.

- Jag tycker att vi ägde matchen första halvtimman, men tyvärr orkade vi inte med Linköpings tunga spelare. De slog många puckar längs sargerna och vi klarade inte av att stå upp hela tiden, analyserade Brynästränaren Esko Nokelainen.

Förstafemman avgjorde

Det var framför allt hemmalagets förstafemma som avgjorde rysaren. Den producerade tre av fem mål.

Brian Felsner tryckte in viktiga 3-2 och 4-2, medan Magnus Gästrin satte första målet i matchen.

Per Eklund, planens kanske bästa spelare, levererade båda assisten till Felsner.

- Vi spelade med fart i anfallet, rakare och enklare än vad vi gjort på den senaste tiden. Då lossnade även målskyttet, menade Weiderstål.

Doldisen Henrik Andersson klev också fram och sköt två mål - bland annat avgörande 5-3, en dragning rätt upp i nättaket.

- Om det var skönt? Jo, det kan jag lova. Det var ju mina två första mål i elitserien den här säsongen och jag har bara fått spela totalt tre matcher, sade forwarden nöjt.

Många utvisningar

Ända från första stund märktes mötets betydelse. Många heta känslor bidrog till en grinig och stökig tillställning - med 63 utvisningsminuter.

- Det blir lätt så när mycket står på spel. Inget av lagen har tagit så många poäng på sistone och det är klart att det känns lite tryggare om man är över slutspelsstrecket, sade Henrik Andersson.

TT