Wanhainen straffade Djurgården

SSK vann inför halvtomma läktare

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Bara 3 856 åskådare såg länsderbyt mellan Södertälje och Djurgården i hockeyns elitserie Den lägsta publiksiffran någonsin i Scaniarinken mellan de två lagen.

De som valde bort matchen missade dock inte speciellt mycket. Matchen höll låg kvalitet och oavgjort efter full tid var rättvist. Södertälje vann till slut med 2-1 (1-0,0-1,0-0,0-0,1-0) efter straffar.

Djurgården hade bara ett 50-tal supporters på plats. De flesta valde att följa klubbens fotbollslag på Stockholm Stadion i stället.

Både Södertälje och Djurgården är två lag som är rädda för att förlora. När lagen möttes i Stockholm blev det också 2-1 efter straffar. Den gången vann Djurgården. Nu var det Södertäljes tur.

- Det var skönt, och jag är nöjd med två poäng, trots allt, sa Södertäljes tränare Hans Särkijärvi.

Årets bästa räddning

Djurgården kunde ha avgjort i förlängningen. Thomas Strandberg hade öppet mål med bara några sekunder kvar.

- Men Rolf Wanhainen gjorde en räddning som var helt makalös, undrar hur han bar sig åt egentligen. Det måste ha varit årets hittills bästa räddning, sa Niklas Wikegård, Djurgårdens tränare.

Södertälje ägde matchen och vann skotten med 37-22. Men det var Djurgården som vaskade fram de bästa målchanserna. Rolf Wanhainen såg dock till att matchen gick till straffar. Wanhainen räddade sedan alla tre straffarna och såg därmed till att Jörgen Bemströms straffmål gav hemmalaget extrapoängen.

Duktiga målvakter

Varken Södertälje eller Djurgården gjorde någon riktigt bra match. De individuella misstagen var alldeles för många, för att någon utespelare ens kan få ett bra betyg. I stället var det de båda målvakterna Wanhainen och Joaquin Gage, som såg till att målsiffrorna hölls nere.

Matchen blev lite småstökig, Djurgården åkte på åtta utvisningar, Södertälje tre.

- Domaren (Thomas Andersson) var alldeles för petig. Efter tre raka utvisningar fick jag sätta min 21:a (Matthias Trattig) på bänken. Han fick ju inte ens tackla, sa Wikegård.

- Vi lärde oss redan efter ett par matcher att domaren inte godkänner hakningar i anfallszon, det är bara att acceptera att det är domaren som bestämmer, kontrade Särkijärvi.

TT