Andreas Vinciguerra utslagen

Marcelo Rios till semifinal

SPORTBLADET

Stockholm Open har gått över all förväntan, men på fredagskvällen tog det slut för Andreas Vinciguerra.

Marcelo Rios, Chile, besegrade svensken med 6-3, 7-6 (7-3) och är därmed klar för semifinal.

Rios, en gång i tiden världsetta och finalist i Australian Open, fick stora delar av förra säsongen förstörd på grund av en vristskada.

Målsättningen för det här året har varit att ta en plats bland de topp-20.

Dit är han nu på väg igen på bekostnad av Andreas Vinciguerra.

Skåningen var siste svensk kvar i turneringen men fick följa Thomas Johansson, Jonas Björkman och de andra svenskarna ut ur Stockholm Open på fredagen.

Chilenaren fick precis den matchbild han kunde önska sig, i alla fall i inledningen. Det var då chilenaren var den som styrde spelet från baslinjen och Vinciguerra den som tvingades att jaga.

Men i andra set vågade Vinciguerra ta för sig mer, den offensiv som nye tränaren Mikael Tillström velat få fram visade sig tillsammans med en offervilja

Två bollar från setet

Han var också bara två bollar från setseger. Men Rios lyckades tvinga fram ett tiebreak. Där hade också svensken ledning, 2-0, och såg ut att kunna få fram ett avgörande set. Men när en nätrullare föll ned på Vinciguerras sida, betydde det början på slutet. Rios vann därefter fem raka bollar - och till slut matchen.

Men när Andreas Vinciguerra ska sammanfatta tennisveckan kan han ändå vara nöjd. Inför turneringen i Stockholm hade han blott en seger, borträknat kval och spel på Challenger-touren, under ett tennisår som blivit förstört av skador. Efter att ha lyckats kvala in till Stockholm Open vann han två matcher, bland annat mot Guillermo Canas, Argentina.

Rios mot Arazi

Rios får i semifinalen möta marockanen Hicham Arazi. I en sövande kvartsfinal mot Nicolas Massu, Chile, lyckades Arazi vända underläge i första set till seger, 7-5.

I samma stund som det setet var över, var också matchen i praktiken klar. Andra set blev en transportsträcka, till slut 6-1 till Arazi.

I lördagens andra semifinal möts Paradorn Schrichapan, Thailand, och Tommy Robredo, Spanien.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM