Wernbloms slumpmål avgjorde för Modo

Jämnt igen mellan Modo och Malmö

SPORTBLADET

Slumpen var på Modos sida hemma mot Malmö.

Med drygt fem minuter kvar att spela sköt Magnus Wernblom ett slagskott, som studsade på en skridsko - och helt ställde Andreas Hadelöv.

2-1-segern var Modos andra mot Malmö den här säsongen.

Klockan hade tickat fram mot 15 minuter när Magnus Wernblom drog på ett slagskott som tog på hoppande kedjekompisen Peter Högardhs skridsko och in.

- Det var skönt att vinna den här matchen mot ett Mif som var bättre än förra gången vi möttes, sade Modotränaren Jim Brithén.

Den matchen, i Malmö, vann Modo på straffar.

Dålig statistik mot gamla laget

Så Mif-tränaren Per Bäckman har dålig statistik hittills den här säsongen mot det lag han själv ledde mycket framgångsrikt i fyra säsonger.

- Tungt att förlora på ett sådant strulmål. Wernbloms skott hade väl gått ut i hörnet om det inte träffat Högardh, suckade Bäckman.

- Oavgjort hade varit mest rättvist. Men vi har svårt att göra mål, det blir ett som mest och man kan ju inte få 1-1 varje gång...

Modosegern motiverades rent spelmässigt framförallt av en utmärkt första period, där hemmalaget dominerade kraftigt.

- Det kändes som vi kunde gått ifrån redan där med lite flyt. Men vi hade ju i och för sig heller inte så många chanser, erkände Jim Brithén.

Dessutom var Anders Hadelöv mycket bra, och han hade räddat åtta skott när kollegan på andra sidan isen, Juuso Riksman, efter 12.16 i första perioden fick sitt första - som han släppte in.

Strulmål avgjorde till slut

Juha Riihijärvi kom ensam in från kanten och pricksköt mellan benskydden på landsmannen.

Mif växte in i matchen som aldrig nådde några spelmässiga höjder, och dominerade delar av andra perioden, där Modo ändå fick retroaktiv utdelning när Dusan Milo sköt 1-1 tidigt.

Det började sedan luta åt förlängning i en jämn tredje period - där båda lagen hade börjat ta det försiktigt - när Wernbloms något slumpartade matchvinnande mål kom, allt när Mif-talangen Andreas Valdix satt utvisad.

Mif-kaptenen Petrik Liimatainen hade två jättelägen att kvittera under slutminuten: ett kanonskott som Juuso Riksman stötte ut, och ett skott som en liggande Riksman räddade med hjälmen.

Rättvist ändå med hemmaseger till slut, och inte minst att matchens bäste spelare fick avgöra.

TT