Bye, bye Bayern

Bayern München utslaget ur Champions League

SPORTBLADET

För två år sedan var Bayern Münchens Europas bästa klubblag i fotboll.

Sent på tisdagskvällen försvann laget ur Champions League - redan innan fotbollsfesten riktigt tagit fart.

- Vi kan slå vilket lag som helst i Europa, även med den här formen, sade tränaren Ottmar Hitzfeld före mötet med Deportivo - bara för att 90 minuter senare ha lett sitt lag till en 1-2-förlust.

Stora, mäktiga Bayern München har under sin tid i Champions League ofta varit marknadsledande och aldrig missat att avancera vidare från det inledande gruppspelet.

Tio år efter debuten inträffade det ingen trodde var möjligt - 1-2 borta mot Deportivo i grupp G klistrade fast laget längst ned i tabellen. Bayern hade stora problem att få grepp på spelet och blev straffat. I den 55:e minuten ordnade Victor 1-0 till spanjorerna. Roque Santa Cruz sköt hopp i München via 1-1-målet men Europafiaskot fullbordades minuten före full tid när Roy Makaay fastställde 2-1.

Lens hopp lever

Kampen om andraplatsen i gruppen går dock vidare där Lens via 2-1 över obesegrade Milan har chansen till avancemang.

I grupp E visade Juventus tränare Marcelo Lippi fingertoppskänsla genom att satsa på Alessandro del Piero (tidigare höftskadad) och Marco di Vaio på topp mot Feyernoord. Di Vaios två mål säkrade 2-0-segern och sköt Juventus vidare till den andra gruppspelsfasen.

- Den här matchen var otroligt viktig för oss. Vi ville inte vara tvungna att åka till Kiev i den sista omgången med pressen på oss att behöva vinna, sade Lippi före matchen.

I jakten om andraplatsen tog Newcastle sista chansen att hänga på genom att vända 0-1 till 2-1 hemma mot Dynamo Kiev. Stor hjälte var Alan Shearer som sköt 2-1 i den 89:e minuten.

Olympiakos utslaget

I grupp F missade Olympiakos avancemang. Pär Zetterberg, inbytt i 46:e minuten och varnad, var med och förlorade med 0-2 borta mot Leverkusen, efter mål av Juan och Bernd Schneider. Maccabi Haifa slog redan klara och reservlagsbetonade Manchester United med 3-0 och kämpar om andraplatsen tillsammans med Leverkusen.

I grupp H hade Club Brygge chans att ta sig vidare tillsammans med Patrik Anderssons Barcelona, men 0-1 hemma mot Barca kastade laget rätt in i ett getingbo. Lokomotiv vann borta mot Galatasaray med 2-1, vilket ger en tabell där Brygge ligger tvåa med fem poäng och där Galatasarary och Lokomotiv båda har fyra.

En omgång återstår av den första gruppspelsfasen.

TT