Svennis chef sa upp sig

Valde att avgå i stället för att få sparken

SPORTBLADET

LONDON (TT-REUTERS)

Det engelska fotbollsförbundets (FA) exekutive chef Adam Crozier lämnar sitt arbete efter meningsskiljaktigheter med ledningen gällande hur verksamheten ska skötas. Den 38-årige skotten, som tog över efter Graham Kelly i januari 2000, har varit pressad på grund av kritik mot kommersiella avtal rörande det engelska landslaget.

FA:s talesman Paul Newman sade på torsdagen att Croziers beslut inte påverkar Sven-Göran Eriksson.

- Sven är Englands coach, punkt slut, förklarade Newman och förnekade bestämt att situationen skulle innebära några som helst förändringar för ''Svennis''.

FA:s ordförande Geoff Thompson sade att Croziers oväntade beslut att lämna sitt uppdrag främst berodde på olika uppfattningar om hur verksamheten ska styras och regleras. Crozier retade nyligen upp företrädare för Premier Leagues toppklubbar genom att teckna ett sponsoravtal för engelska spelare, utan att konsultera Premier League-ledningen. Engelska tidningar har även rapporterat att många klubbar upprörts över att Crozier vägrat att betala ersättning när spelare representerat England.

Senare på torsdagskvällen kommenterade Sven-Göran Eriksson avhoppet.

- Jag har pratat med Sven...han är förkrossad över nyheten men kommer att fortsätta på sin position, sade Paul Newman.

FA visade uppskattning över Croziers insatser under de tre åren på chefsstolen.

- Adam har lett förvandlingen av FA till en framgångsrik, modern organisation, som jag vet är respekterad runtom i världen, både sportsligt och affärsmässigt, sade Geoff Thompson.

Crozier kommer att fortsätta inom organisation ''för en tid'', allt för att underlätta chefsbytet.

- Det kommer att bli svårt för mig att lämna ett jobb som jag har uppskattat så mycket och som har gett mig så mycket. Det har varit ett privilegium att kunna kombinera min kärlek för fotbollen med min karriär. Jag kommer att lämna FA med en känsla av stolthet över vad vi åstadkommit, sade Crozier.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM