Förlust för Örgryte mot Örebro

ÖIS tog inte silverchansen

SPORTBLADET

ÖREBRO

Örgryte hade chansen att knipa det Stora silvret, men tog den inte.

Laget förlorade med 2-3 borta mot Örebro och då hjälpte det inte att Malmö FF samtidigt föll mot Halmstad på Örjans Vall.

- Allra längst inom mig finns en liten besvikelse över att vi inte höll hela vägen i år, säger Örgrytes tränare Erik Hamrén om de grusade gulddrömmarna som till sist slutade med en tredjeplats i den allsvenska fotbollstabellen.

Att Örgryte allra minst var värda det Lilla silvret råder det ingen tvekan om. Inte någon gång under säsongen har klubben varit sämre än just trea. En placering som också är klubbens näst bästa resultat sedan 1930-talet.

1985 blev man trea i grundserien för att sedan ta hem mästartiteln i slutspelet.

- Vi har gjort en bra säsong men inte haft det rätta flytet för att räcka hela vägen fram. För andra året i rad har vi exempelvis inte fått en enda straff samtidigt som Djurgården tagit flera viktiga poäng på just det sättet i slutet av matcher. Min åsikt är helt klart att domarna har lättare att blåsa straff för en storklubb med mycket supportrar i ryggen, säger Erik Hamrén som dock vill rikta ett grattis till de nyblivna mästarna.

"Gjort det bra"

- De har gjort det riktigt bra, särskilt i höst då de haft ett otroligt tufft spelschema.

Inför lördagens samlade slutomgång i den allsvenska fotbollen hade Örgryte chansen att ta sig upp på andra plats. Om Malmö förlorade mot Halmstad skulle en seger mot Örebro på Eyravallen räcka.

MFF föll också på Örjans Vall med 0-1, men Örgrytes egna uppdrag visade sig inte bli helt enkelt.

Det tog bara 53 sekunder innan en första föraning gavs om att det helt enkelt inte var klubbens dag. Då skallade Örebros mittback Thomas Andersson in 1-0 till hemmalaget efter en frispark från Mikael Danielson.

- Vi är alldeles för tama i den situationen. Det målet präglar hela matchen, tycker Erik Hamrén.

Efter paus ökade Örebro snabbt på två gånger om genom Johan Wallinder och Herish Kuhi, och matchen föreföll helt avgjord. Då vaknade plötsligt Örgryte.

I den 79:e minuten rann Magnus Källander i genom och reducerade till 1-3. Bara nio minuter senare gjorde Joachim Karlsson 2-3 och det blev lite nervöst längst bak hos Örebros veteranmålvakt Anders Karlsson som efter fantastiska 19 säsonger i klubben nu slutar.

Höll undan

Men Örebro höll undan och kunde avsluta snyggt en dag då många i klubben tog avsked.

Förutom Anders Karlsson har också tränaren Mats Jingblad gjort sitt efter tre år i Närke.

- Som helhet är jag nöjd med vad vi uträttat under min tid. Vi har haft väldigt små medel att jobba med och har åkt på skattedom efter skattedom, ändå har vi stadigt blivit bättre, säger Jingblad vars placeringar i Örebro blev tia, åtta och nu sjua.

Men det var inte bara spelare och ledare som gjorde sitt sista framträdande på Eyravallen den här dagen.

Arenans gamla klassiska träläktare från 1923 ska nu rivas för att lämna plats för ett toppmodernt nybygge som ska stå helt klart någon gång under nästa säsong.

TT