Ny tränare - men ny förlust för Brynäs

Modo vann målfattig match

SPORTBLADET

GÄVLE

Nej, det vill sig inte för Brynäs - ny förlust mot Modo.

Men först efter en mållös match, där det enda avgörande målet kom fyra minuter in i sudden death.

Landslagsbacken Pierre Hedin kunde då skära in framför Brynäsmålet och överlista storspelande Jamie Ram.

Tränarbytet - Esko Nokelainen ut och Gunnar Persson in - i Brynäs var ytterst nära att ge den första trepoängaren på länge.

Och detta efter en verklig krigarinsats med stor energi, bättre fart och högre tempo rakt igenom hos brynäsarna.

- Det skulle ha suttit skönt med en vinst i dag, säger Gunnar Persson, som tillsammans med förre målvakten Michael Sundlöv bara hade 23 timmar på sig att förbereda sina mannar när de fick reda på att Nokelainen sparkats under fredagen.

Och brynäsarna visade stort hjärta, och som sagt stridsvilja och go. Men i avslutningarna ville det sig inte, precis som förut alltså.

- Vi gjorde utan tvekan vår bästa match på länge och var värda att vinna.

- Jag tyckte det såg förbaskat bra ut hela vägen, ända fram till det avgörande sista målskottet. Nog så viktigt förstås men med den energi som samtliga visade upp är jag övertygad om att vi vänder på det här.

Ineffektiva

Felet var således att hemmalaget visade allt för stor ineffektivitet samt att de båda målvakterna, Jamie Ram och Peter Hirsch i Modo, storspelade och höll tätt under ordinarie matchtid.

Modotränaren Jim Brithén var nöjd med den stabila insatsen och det hårda arbetet rakt igenom hela matchen.

- Det var ingen höjdarmatch, inget skönspel för publiken att titta på precis men det var viktigt för oss att visa stabilitet även på bortais. Det har vi haft svårt med förut.

Brynäs klart bäste spelare var den kanadensiske målvakten Jamie Ram och unge backen Adam Andersson övertygade på nytt.

- Adam var åter positiv i sitt spel men vårt försvarsspel har blivit mer och stabilt på sistone och samtliga backar skötte sig bra.

Full av stridsvilja

Det är framåt som det brister just nu för Brynäs - endast två mål gjorde på de tolv senaste perioderna.

Klubben sätter nu hoppet till landskampsuppehållet, där man ska arbeta vidare med de psykologer som införskaffats från flygvapnet.

- Vi ska få tillbaka spänsten i vår åkning via friidrottsträning och sedan få upp energin i våra attacker igen. Vi ska reda ut det här, jag är full av stridsvilja och det är även mina spelare.

~

TT