Ny seger för Leksand på hemmaplan

Leksands effektivitet i powerplay avgörande

SPORTBLADET

LEKSAND

Leksands fina hemmaform håller i sig.

Ett tamt Södertälje fick se sig besegrade med 4-1 (0-0, 2-0, 2-1).

- Det var slätstruket, sade SSK-tränaren Hans Särkijärvi.

Leksand trummade på riktigt bra i inledningen och hade den bästa chansen i första perioden. Daniel Widing kom fri med Rolf Wanhainen i Södertäljekassen, men sköt utanför.

Södertälje hade tre power play i första perioden, men var inte ens nära.

- Vi var mycket dåliga i powerplay. Speciellt i första perioden då vi inte ens hade folk framför kassen, sade Särkijärvi.

I stället utnyttjade Leksand sina numerära överlägen väl, ännu en gång. När Södertälje åkte på sin första utvisning i början av andra perioden klarade de anstormningen, men kom inte ur zon och Mike Stapleton kunde prickskjuta in 1-0.

Strax därefter kom Södertäljes andra och tredje utvisning och i spel fem mot tre stänkte Mikael Karlberg in 2-0. Rent matchavgörande blev 3-0-målet efter knappt 15 minuter av tredje perioden. Också det i power play.

"Upp och ned"

- Vårt power play var lite upp och ner. Stundtals var vi bra och stundtals var det riktigt dåligt. Men två - nästan tre - mål i power play måste vi vara nöjda med, sade Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

När Leksand åkte på två utvisningar tog Södertälje ut målvakten för att spela sex mot tre. Hans Lodin hann komma in på isen, men till slut satt det förlösande målet bakom duktige Sean Gauthier. Det var Kristian Gahn som bara behövde hålla klubban i isen efter fint förarbete av Peter Larsson och Patrik Zetterberg.

Men vad hjälpte det när Leksand i tom kasse fastställde slutresultatet till 4-1.

Skadad trio

- Det är jobbigt att förlora och det var inte nån som riktigt nådde upp i normal kapacitet, sade Hans Särkijärvi.

Södertälje saknade trion Gabriel Karlsson, Juha Lind och Antti Törminen som alla är skadade men tillbaka efter uppehållet.

- Vi var inte så effektiva i första perioden, men på något sätt hade vi ändå ett bra grepp om händelserna från början. Sedan blev det bättre och bättre taktiskt sett, sade Jarmo Tolvanen.

TT