Läglig vila för HV 71 efter ny förlust

Djurgården vände 0-2 till 3-2

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Elitserievilan kommer lägligt för HV 71. Lördagens 2-3-förlust mot Djurgården efter straffar var lagets femte raka. För stockholmarna var det sjunde raka matchen i rad utan förlust efter ordinarie tid.

Annars såg det länge ut som om sviterna skulle brytas. HV 71 hade 2-0 efter två perioder.

- Och efter två perioder skulle vi ha dödat matchen. Förutom de två mål som vi gjorde brände vi ju en hel del frilägen, sade HV 71:s tränare, Harald Lückner.

Efter en trög inledning på matchen tog HV tag i spelet i den första perioden och Mattias Remstam och Niklas Brännström missade var sitt friläge innan Richard Pavlikovsky kunde göra 1-0 för hemmalaget.

- Jag var optimistisk innan matchen men i de två första perioderna vann väl HV 90 av 100 närkamper, sade Niklas Wikegård, Djurgårdens tränare.

Och när HV i den andra perioden utnyttjade ett 5-3-överläge genom Johan Davidsson såg det ut som om det skulle bli hemmatriumf.

Men i slutperioden var det Djurgården som helt plötsligt började vinna närkamperna och skapa ett rejält tryck i HV 71:s zon.

Bjöd på målet

- Men deras reduceringsmål till 1-2 bjöd vi på. Det är svagt av en landslagsspelare att bete sig så, sade Harald Lückner.

Och det han syftade på var den finländske backen, Jani Hassinens, beteende när Djurgårdens Niklas Kronwall kunde ta pucken och göra 2-1 bakom Stefan Liv. I stället för att bara slå pucken ur zon skulle han slå den parallellt med sargen. Kronwall tog pucken och gjorde mål.

- Vårt spel blev betydligt bättre när vi gick runt på lite mindre folk. Jag tror jag plockade om i femmorna 15 gånger för att få fart på spelarna, sade Niklas Wikegård.

Och DIF-tränarens aktiva coachning skulle ge resultat. HV 71 vek till slut ner sig och Nichlas Falk kunde slå in en målvaktsretur från Stefan Liv sedan Mikael Johansson hade skjutit. Det målet kom bara 29 sekunder före slutet och innebar förlängning.

"Fjolligt"

En förlängning som blev intetsägande och sedan var det straffar som avgjorde.

- Jag tycker det är fjolligt med straffar. Det är bättre att det får avgöras med förlängning och kan inte lagen skiljas åt då är det bättre att det blir oavgjort, sade Wikegård.

Många straffar fick emellertid publiken se och av tolv straffar gjordes sju mål och det blev till slut Djurgårdens Kristofer Ottosson som avgjorde.

- Visst är jag besviken att vi inte vann men det kan inte vara helsvart för att vi förlorade. Trots allt gjorde vi två bra perioder, sade Harald Lückner.

HV 71 hade sina främsta spelare i backen Jouni Loponen, samt anfallarna Johan Davidsson och Peter Ekelund.

TT