Färjestad har hittat vinnartrenden igen

Storseger över Linköping

SPORTBLADET

KARLSTAD

SM-guld och 118 elitseriepoäng i fjol.

Nu har Färjestad hittat tillbaka till vinnartrenden igen.

7-1 mot Linköping var ytterligare en bekräftelse på att mästarna inte tänker släppa SM-bucklan ifrån sig i första taget.

Linköping stod emot mästarna bra i två perioder. Trots ett massivt spelövertag förmådde inte Färjestad sätta dit pucken bakom en väl spelande Mikael Sandberg i Linköpingskassen.

Det som avgjorde matchen till Färjestads fördel var några riktiga bjudningar.

Med 40 sekunder kvar av andra perioden gick gästerna bort sig helt efter en tekning i offensiv zon.

- Alla vet sin roll men ändå gör vi sådana här misstag. Det är alldeles för dåligt, säger Niklas Czarnecki, assisterande tränare i Linköping.

Pär Bäcker frispelade Marcel Jenni som satte den viktiga ledningspucken.

Bjudningar avgjorde matchen

Gästernas bjudningar var emellertid långt ifrån över.

När Färjestads André Faust styrde in 2-0 satt en Linköpingsspelare i utvisningsbåset sedan gästerna haft för många spelare på banan. Vid 3-0 missade Mikael Sandberg Radek Hamr lösa dragare. Vid 4-0 schabblade Linköpingsförsvaret bort pucken i egen zon.

- Det är inte acceptabelt att vi klappar igenom så totalt. Det minsta man kan begära är att vi krigar till slutsignalen, fortsatte Czarnecki.

Kollegan i Färjestad, Bengt-Åke Gustafsson, var av förståeliga skäl mer nöjd.

- Jag kände redan när jag kom till hallen att vi skulle vinna i dag. Spelar vi med det fokus vi hade nu så är vi svårslagna, menar Gustafsson.

I sista perioden gjorde hemmalaget som de ville med Linköping. Publiken i Löfbergs Lila Arena, 8 050, fick full valuta för entrépengen.

Även om Linköping gjorde det väl enkelt för Färjestad visade mästarna en del av det spel som tog laget till 118 poäng i elitserien i fjol.

Värmlänningarna spelar med ett stort självförtroende, med fart och finess.

Konserverar mästarna formen?

En titt ett år bakåt i tiden visar att säsongens FBK bara ligger två poäng efter jämfört med fjolåret.

Konserverar mästarna formen över landslagsuppehållet kommer säkerligen Karlstadspubliken att bjudas på flera höjdpunkter i vinter.

Ingen i Linköping kan få godkänt för lördagens insats. I Färjestad glänste som vanligt Marcel Jenni. Schweizaren har genomgående varit Färjestads bäste spelare i höst.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM