Sven-Göran Eriksson får fortsatt förtroende

Engelska förbundet tror på ”Svennis”

SPORTBLADET

Om det engelska fotbollsförbundet, FA, får som de vill stannar svensken på sin post och fortsätter sitt ”lysande arbete” som tränare för Beckham & Co, uppger AP.

Foto: AP

Styrelsen i fotbollsförbundet möttes på måndagen för att diskutera Erikssons framtid. Detta efter att FA-chefen Adam Crozier avgick från sin post för två veckor sedan och ersätts av Nic Coward och David Davies. Crozier som för drygt ett år sedan anställde Sven-Göran har hela tiden försvarat och givit sitt stöd till ”Svennis” under det gångna året.

Snacket om att Eriksson inte skulle klara sig utan Croziers stöd tog ytterligare fart då hans assistent Steve McClaren slutade för att koncentrera sig på att coacha Middlesbrough.

På mötet tog man dock död på ryktena när ordförande Geoff Thompson avslöjar att ger sitt fulla stöd till svensken och förväntar sig att denne fortsätter sitt lysande arbete.

Sven-Göran som var närvarande vid mötet sade att han var nöjd med sina nya chefer. Han beklagar dock Croziers avgång.

  - Jag har läst en hel del spekulationer på sistone, sade "Svennis". Men själv har jag inte sagt någonting, jag har avvaktat för att se vad som hände på förbundet.

  - Det är viktigt att veta vem som är ens chef. Jag fick reda på besluten i dag och är nöjd med det. Jag kommer att fortsätta mitt jobb som vanligt.

Eriksson sade att han vill ta England till EM 2004 och där ska resultatet bli bättre än i VM i somras. England åkte ut i kvartsfinalen mot Brasilien.

Ville Lidman