Drömdebut för Rami Shaaban

Höll nollan mot Eindhoven

SPORTBLADET

LONDON

I sin första match för Arsenal höll Rami Shaaban nollan och såg till att Londonklubben vann grupp A i Champions League.

Det blev nämligen en välbehövlig poäng efter 0-0 mot PSV.

Arsenal tog emot PSV Eindhoven och över 35 000 åskådare fanns på plats när den förre Djurgårdsmålvakten klev ut på Highburys gröna gräsmatta.

Vilket år det varit för 27-årige Shaaban som i våras satt på bänken i Djurgården. Men när chansen att vara förstemålvakt kom tog han den. Att det skulle sluta i Arsenal och Champions Leaguespel var det ingen som trodde.

Men så blev det när 39-årige landslagsmålvakten David Seaman fick problem med en ljumske.

Redan efter fem minuter ställdes Shaaban på oväntat prov - av lagkompisen Patrick Vieira som gjorde en misslyckad rensning.

Förutsättningarna var att Arsenal skulle vinna gruppen om man plockade in minst en poäng på Dortmund som mötte Auxerre borta. Det blev dock extra tufft när Kolo Toure fick rött kort redan efter 35 minuter.

Nio minuter in i andra borde gästerna ha tagit ledningen. Mark van Bommel spelade elegant fram Mateja Kezman men Shaaban var fint med på jugoslavens skott.

I slutsekunderna hade PSV till och med målvakten Ronald Wattereus uppe i anfallet på en hörna. Men återigen var Shaaban med och lyckades rädda nollan genom att boxa upp bollen i ribban och sedan rensades den bort av Arsenalförsvaret.

När Auxerre samtidigt slog Dortmund med 1-0 innebar det att Arsenal vann gruppen på inbördes möten. Både Arsenal och Dortmund slutade på tio poäng. Auxerre blev trea med sju och PSV sist på sex.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM