Timrå rasade ihop mot Malmö

Förlorade med 7-0

SPORTBLADET

MALMÖ

Sju mål i egen kasse och inget i motståndarens.

Det blev en tung resa hem för Timrå, som lämnade Malmö isstadion med de ilsket lysande sifforna 7-0 (3-0, 3-0, 1-0) bakom sig.

Elitseriens nya gäng som överraskat tills nu var en munsbit för Mif Redhawks.

Med en fjärde plats i tabellen och till exempel 5-0 mot HV71 för tre omgångar sedan kom Timrå till Malmö för att bjuda hårt motstånd.

Laget föll som ett korthus.

- Vi trodde vi skulle stå upp mot Malmö på bortaplan, men vi hade inte rätt inställning eller ödmjukhet. Det här var en varningssignal till alla, sade Kenta Johansson, en i tränarduon Johansson/Anders Eldebrink.

Elitserien har haft ett uppehåll under Tre Kronors Karjala cup-turnering.

Ringrosten märktes hos båda lagen de första tio minuterna.

Mif på lekhumör

Men efter tre mål, ett missat friläge och något stolpskott i den första perioden var Malmö på lekhumör. Timrå hade ingenting framåt, men massor av misstag i försvaret.

- Det var första gången som vi klappade ihop totalt. Vi var inte ens tvåa på pucken utan trea fyra och sjönk helt efter de första målen. Nä, det var säsongens bottennapp och här finns en hel del att göra.

Tre Kronor debutanterna Martin Lindman och Niklas Nordgren (två mål mot Finland) hade en svart kväll liksom resten av Timrås ishockeylag.

De båda bänkades.

- De tillförde inget och Nordgren var dessutom lite krasslig, sade Kenta Johansson.

I Malmö var det pigga ben, även hos veteranerna. Och de blev piggare och piggare i takt med målen.

Daniel Rydmarks 3-0 i slutet av den första perioden ska egentligen inte få gå in. Han trampade runt i en elegant båge fram Kimmo Kapanens kasse och lyfte bara in pucken.

Stora ytor

Malmöspelarna var riktigt krumerliga i sitt spel. Det är inte något som man ser så ofta. Juha Riihijärvi smekte fram puckar med sin klubba. Rena trollerinummer blandades med pricksäkert skytte. Men så var där också ofattbara ytor att leka på.

Det var många bjudningar. Kimmo Kapanen bjöd på det sjätte målet med en tanklös åkning med pucken bakom sin egen kasse. Han lämnade in efter 6-0. I den sista perioden stod Fredrik Andersson. Han behövde bara släppa in ett mål.

Malmö underhöll publiken, som jublade.

- Det är inte svårt att spela gladhockey med fyra fem mål i ryggen. Fast vi har spelat bra hemma hela säsongen, sade tränaren Per Bäckman.

Bo Harmby/TT