Skadefritt Luleå pressade Frölunda

Utvisningarna avgjorde

SPORTBLADET

GÖTEBORG

För första gången denna säsong kunde Luleå spela med fyra femmor. Det gav hemmastarka Frölunda stora problem.

Matchen var jämn långt in i tredje perioden när Frölunda tog en tvåmålsledning tack vare många luleåutvisningar. 4-2 (0-1, 1-0, 3-1) var dock rättvist.

- Vi gjorde en mycket bra match. Speciellt i början och fick också en rättvis ledning i första perioden, sade Luleås tränare Ulf Taavola.

Luleå kämpade och slet och vann i början av matchen de flesta närkamperna och kunde också ta hand om andrapuckarna. Luleå hade också lägen att öka på sin ledning mot slutet av den första perioden, men då spelade Frölundas Henrik Lundqvist bra i målet.

Jonas Rönnqvists 1-0-mål var han chanslös på när Mikael Andersson satt i utvisningsbåset.

I den andra perioden fick Frölunda bättre ordning på sitt spel och fick grepp om matchen. Kvitterade gjorde Patrik Carnbäck när han blev helt frispelade på en underbar djupledspassning av Erik Kakko.

Henriksson räddade Luleå

När Frölunda vid ett tillfälle spelade fem mot tre svarade Luleås målvakt Daniel Henriksson för ett par fantastiska räddningar på styrningar.

- Han var ju fruktansvärt bra i målet, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

I den tredje perioden bevakade lagen varandra och matchen stod och vägde. Det blev också mycket grinigt mellan spelarna på isen med fler slagsmålsungar som följd och tät trafik till utvisningsbåsen.

Främst var det Luleå som drog på sig till synes onödiga utvisningar. Det utnyttjade också Frölunda och tog ledning när Johan Finnström satt utvisad. Då visade klockan på 11.51. 3-1 kom bara ett par minuter senare.

Mål i tomt mål

Med bara en minut och 48 sekunder kvar av matchen kunde Niklas Andersson skjuta in pucken i tomt mål sedan Daniel Henriksson lämnat målet.

I fortsatt spel sex mot fem kunde Jonas Rönnqvist forcera in sitt andra mål, men matchen var förlorad för Luleås del.

- Jag vill inte låta som en förlorare, vi föll mot ett mycket bra Frölunda, men man måste kunna ställa högre kvar på mannen i randigt, sade Ulf Taavola.

- Jag tycker att vi fick några väldigt konstiga utvisningar på oss, och då orkade vi inte stå emot Frölunda.

Conny Evensson ville inte gå in på domarens insats.

- Vi fick några billiga mål och jag kan förstå Ulfs frustration. Men det blir lätt så här när det blir så mycket kamp i en match som det blev i kväll.

Leif Brändström/TT