Brynäs ett ”nytt” lag efter uppehållet

Mental rådgivning hjälpte Brynäs till seger

SPORTBLADET

KARLSTAD

Brynäs provade mental rådgivning under novemberuppehållet.

Det verkar ha gett effekt på elitseriejumbon.

2-1 (0-0, 2-1, 0-0) mot Färjestad i Karlstad var inte oförtjänt.

- Det var inget jag åkte och tänkte på under matchen, men det är nog en del av segern, menade Brynäs lagkapten Tommy Sjödin apropå den mentala hjälpen.

Gävlelaget såg inte ut som någon seriejumbo på torsdagskvällen. Det var offensiva takter i två perioder där gästrikarna blixtsnabbt utnyttjade de misstag som Färjestadsspelarna gjorde sig skyldiga till.

- Vi gick inte ut med inställningen att vi ska försöka göra en bra match utan att vi ska göra en bra match, poängterade nye tränaren Gunnar Persson. Brynäs gjorde en bra match i tre perioder.

- Andra lag har tappat orken efter två perioder mot oss. Brynäs stod upp i 60 minuter. Jag är glad för Gunnars skull, men jag kan inte vara nöjd efter en förlust på hemmaplan, summerade Bengt-Åke Gustafsson, tränare i Färjestad tillställningen.

Serieledarna ägde puck mest, men skapade förvånansvärt få heta målchanser.

Duktiga målvakter

- Viljan att göra rätt för sig fanns bland spelarna, men vi hade inte samma kampvilja och moral i laget som Brynäs. Kanske är det lite efterdyningar efter alla landskamper, menade Gustafsson.

Färjestad hade nästan två femmor på landslagsuppdrag under uppehållet.

Lagens båda målvakter, Jamie Ram i Brynäs och Sinuhe Wallinheimo i Färjestad, prisades som matchens spelare i respektive lag. Med all rätt.

Jamie Ram lurade Thomas Rhodin på ett straffslag i mittenperioden.

Färjestads bäste målskytt, nio fullträffar hittills, sökte en lucka som inte fanns när han skulle kvittera till 2-2.

Thomas Rhodin hade innan kvitterat till 1-1 i spel fem mot fyra. Kenneth Bergqvist (1-0) och Roger Kyrö (2-1) svarade för gästernas fullträffar.

I Brynäs gjorde 18-årige anfallaren Jim Engström elitseriedebut och kunde glida av isen med gott betyg.

Niklas Anger var annars den främste i anfallszon tillsammans med kedjekamraten Tommy Miettinen och speedkulan Ove Molin.

Räddade två frilägen

Sinuhe Wallinheimo räddade två frilägen och var klart bäst i Färjestad där lagkaptenen Jörgen Jönsson drog på sig en onödig tiominutersutvisning för dåligt humör när kvitteringsjakten var som mest intensiv i tredje perioden.

- Jörgen är inte i balans för tillfället. Han har stora krav på sig själv, kommenterade Bengt-Åke Gustafsson.

Förra säsongens målkung i elitserien ståtar med endast en fullträff på 19 matcher.

TT