Leksand rasar i tabellen

Timrå fick revansch för 0-7 direkt

SPORTBLADET

TIMRÅ

Leksand åkte på den nionde förlusten av tio möjliga på bortaplan när Timrå enkelt vann med 7-4 - ett Timrå som fick en snabb revansch för plattmatchen och 0-7 i Malmö.

Det är inte optimismen och anfallslustan som saknas när Leksand ger sig ut och matchar utanför Dalagränsen. Nej, det är försvarsspelet som brister.

Det duger inte att hålla svängdörrarna öppna och lämna stora fria isytor i egen zon. Då hugger skridskosnabba motståndare till direkt - och det var precis vad Timråspelarna gjorde.

Nu hade även Leksandsmålvakten Sean Gauthier en dålig kväll. Han agerade osäkert och släppte från sig allt för många returer. LIF-målvakten serverade dessutom Christian Söderström ett perfekt pass på klubbladet när Timrå kvitterade till 2-2.

För vek i närkamperna

- Vi förlorade allt för många närkamper, speciellt i egen zon. Det är bara att konstatera att vi bjöd på flera av baklängesmålen. Det är svårt att vinna om man släpper in sju mål, konstaterade Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

Förlusten innebär att Leksand ramlade ner till näst sista plats i tabellen och lyckas Leksand inte prestera bättre resultat på bortaplan blir det svårt att undvika kvalspel.

Det har gått tungt för Timrå de senaste matcherna och direkt efter det knappt två veckor långa speluppehållet åkte Timrå på en rejäl stjärnsmäll i Malmö.

Viktig Timrå-seger

- Det var otroligt viktigt att vi lyckades vinna i kväll. Nu bröt vi en illavarslande negativ trend. Men jag kan inte känna mig nöjd med spelet. Det var alldeles för mycket hafs och slarv, sade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Timrå behövde inte satsa lika mycket kraft och energi i skridskoåkningen som tidigare för att få grepp om matchen. Målchanserna bara dök upp i stort sett ur tomma intet.

- Det var en märklig match. Trots att vi inte fick fart på skridskoåkningen vaskade vi fram många målchanser när vi vann närkamper och erövrade pucken. Vi var dessutom riktigt effektiva framför mål, konstaterade Kent Johansson.

Timrå gjorde sju mål, fördelade på sju olika målskyttar.

- Det är rätt typiskt för en sådan här match att det inte är någon femma som får till spelet och skapar ett rejält tryck matchen igenom. Utan alla formationer fick rejäla målchanser i den här tillfälligheternas match och det känns rätt bra att vi tog vara på chanserna, sade Kent Johansson.

Lagspelet lyste helt med sin frånvaro hos Leksand och de individuella prestationerna var också tämligen slätstruket - poängkungarna Mikael Karlberg och Jens Nilsson märktes knappt.

Timrås landslagsmannen Niklas Nordgren var säkerheten själv på isen och svarade för en riktig soloprestation när han punkterade matchen och iskallt satte 5-2 i nät.

Ove Byström/TT