Linköping bröt den trista trenden

Vann borta över Södertälje med 3-2

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Efter fyra raka matcher utan någon seger vid full tid vann Linköping med 3-2 (2-1,1-1,0-0) borta mot Södertälje.

- Vi bjöd inte på något skönspel. Men det var viktigt för oss att vända en trend och få vinna igen, sade Linköpings tränare Mats Weiderstål.

Linköping spelade smart och hade faktiskt full kontroll på matchbilden när det började dra ihop sig i den sista perioden.

- Enda sättet att bryta en trend och vinna igen är att arbeta hårt och krympa isytorna för motståndarna. Det lyckades vi väldigt bra med i kväll, sade en påtagligt nöjd Linköpingstränare.

Södertälje hade stora problem att överhuvudtaget komma in framför mål. Där stod Linköpings välvuxna backar och höll rent framför målvakten Mikael Sandberg.

Södertälje gick i fällan

- Vi gick i deras fälla och tog oss helt enkelt inte igenom deras samlade försvar, sade Södertäljetränaren Hans Särkijärvi, som säkert fick ett och annat att tänka på efter den här förlusten.

Södertälje gjorde sin sämsta match hemma för säsongen. Spelet i numerärt överläge var bedrövligt. Och det fanns ingen initiativförmåga att vända matchen.

- Våra första tio minuter var bra, sedan blev det för långa byten. Vi tappade fart och orkade helt enkelt inte matchen ut, sade Särkijärvi.

För Linköping var segern lika viktig som den var olycklig för Södertälje. Linköping kom nu närmare Södertälje, som samtidigt drogs lite närmare botten.

- Jag är väldigt nöjd med att vi tog tre poäng här i Södertälje. Det har ju bara Färjestad lyckats med tidigare, sade Mats Weiderstål.

Det här var Linköpings andra bortaseger för säsongen. Den första togs mot Luleå den första oktober. Då blev det också 3-2.

Zetterberg lårskadad

I Linköping var det backarna som glänste med Thomas Johansson, Andreas Pihl och Barry Richter i spetsen. I Södertälje var Anders Back (som givetvis är back) och Jukka Tiilikainen bäst.

Södertälje fick landslagsspelaren Patrik Zetterberg lårskadad. Han tvingades utgå efter två perioder.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM