Frölundas veteran bäst på isen

Rutinerade Andersson visade vägen

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Omstart i elitserien för Modo.

Däremot inte för Frölunda.

Vilket var rätt uppenbart när lagen möttes i Kempehallen i Örnsköldsvik.

- Ett hockeylag är som en häst som behöver ett lopp i benen, log Frölunda-tränaren Conny Evensson efter 6-3-segern.

Frölunda kom till start med en match i benen efter landslagsuppehållet, 4-2 hemma mot Luleå i tisdags.

För Modo däremot var det omstart efter två veckors tävlingsmatchledigt.

- Visst hade vi en fördel som spelade i tisdags, sade Conny Evensson. Då var vi otroligt sega i första perioden, i kväll var vi strålande.

Onekligen.

Frölunda utnyttjade Modo-misstag

Modospelarna hade inte fått fart vare sig på ben eller huvuden och hade knappt vaknat innan laget var i tremålsunderläge. Efter 9.48 hade Modo skjutit ett skott, Frölunda åtta och gjort tre mål.

- Det var lite billiga mål, men man måste ge Frölunda en eloge som utnyttjade våra misstag, sade Modotränaren Jim Brithén.

Resten av matchen blev mest skräp. Mycket beroende på utvisningarna som formligen haglade över lagen, mest över Frölunda och mest i andra perioden då ojämne domaren Ulf Rönnmark, Stockholm, tog åtta tvåminutersutvisningar på Frölunda, fyra på hemmalaget. Totalt blev det 22 "tvåor", åtta för Modo, 14 för Frölunda.

Matchen var mycket stökig och det var tendens till slagsmål efter var och varannan avblåsning.

- Utvisningarna förstörde mycket. Man kan inte hela tiden skylla på domaren, vi uppträdde djävligt konstigt också, sade Conny Evensson.

Modo var svagt i power play, men lyckades ändå jämna ut det hela målmässigt med två fullträffar i fem mot tre, 2-4 i slutet av andra perioden, 3-4 i början av tredje.

Då såg det ut som om det skulle kunna bli spännande till slut, men två snabba mål 3-5 efter 7.05 och 3-6 efter 7.53 dödade matchen.

Bäst på isen - en veteran

Frölunda vann till slut mycket rättvist. I spel fem mot fem var det klasskillnad.

- Starkt av oss att komma igen efter en så dålig start, men det är klart att det är svårt att komma ikapp mot ett så skickligt, pucksäkert lag som Frölunda, sade Jim Brithén.

Bäst i Frölunda och på isen: veteranforwarden Niklas Andersson, 31. Två mål och en assist och i övrigt väldigt uppoffrande spel.

- Niklas är en mycket högklassig spelare, berömde Conny Evensson. Vi pratar ju så mycket om våra ungdomar, men vi får inte glömma en sådan som Niklas och våra andra rutinerade spelare, som tar så stort ansvar.

Bäst i Modo en tio år yngre forward: Mattias Wennerberg, som gjorde sitt tionde mål för säsongen.

TT