Luleå besegrade Djurgården med 3-2

Fotbollslaget fick mest jubel i Globen

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Före matchen mellan Djurgården och Luleå hyllades de nyblivna svenska mästarna i fotboll.

Till publiken stora jubel gjorde hela fotbollslaget entré på isen, iförda skridskor. Något vingligt, men desto mera publikfriande.

Sedan var det i princip slut på det roliga.

Hockeykillarna förlorade matchen efter förlängning med 2-3.

Efter 3.23 kunde Petter Nilsson slå in segermålet bakom Joaquin Gage.

- Jag tycker att det var rättvist att vi fick vinna i sudden, sade Luleå-tränaren Ulf Taavola efter matchen.

Han fick medhåll av Djurgårdens Niklas Wikegård.

- Visst var det en rättvis seger. Vi mötte i kväll ett starkt Luleå som är i kanonform och som har flyt i åkningen och som vinner i närkamperna. Det var inte mycket att säga om den här förlusten.

Luleå det bättre laget

Visst var Luleå det bättre laget i Globen. Efter två perioder ledde man helt rättvist efter mål av Linus Fagemo och Hans Huczkowski och inte mycket talade för Djurgården som såg bleka och tafatta ut. Det var inte mycket som stämde.

Men med lite tur lyckades Djurgården ta sig tillbaka in i matchen. Christian Eklunds reduceringsmål i början av den tredje perioden var något av det märkligaste som skådats på länge i Globen. Ronnie Pettersson kom åkande på vänsterkanten och skulle bara slå ned pucken längs sargen i Luleås zon. Målvakten Daniel Henriksson som gick ut för att stoppa pucken, blev helt ställd när trissan fick en felstuds och gick ut till en helt fri Christian Eklund som bara hade att slå in pucken i öppet mål.

Ett mål som kom att ändra matchbilden.

- Det var ett sådant där mål som kommer ibland och efter det blev vi för ängsliga, menade Ulf Taavola.

Förnyat bränsle

Eklunds reduceringsmål gav Djurgården förnyat bränsle och inte helt orättvist kunde Daniel Rudslätt senare kvittera till 2-2 och för tredje matchen i rad klarade Djurgården av att vända ett tvåmålsunderläge till förlängning. Ett styrkebesked tyckte Niklas Wikegård som var nöjd med en poäng:

- Det tyder på styrka, men jag tycker ändå att Luleå vann rättvist. Det här var tredje matchen på raken som vi ligger under med två mål och vänder och tar poäng. I de tidigare två matcherna har vi tagit två poäng men i kväll ska vi vara nöjda med en.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM