Ingen Ljungberg i landslaget

”Jag har fått startförbud”

SPORTBLADET

Ingen Zlatan - och ingen Ljungberg.

Återbuden haglar över fotbollslandslaget inför onsdagens landskamp mot Tjeckien.

- Jag har fått startförbud av läkarna, säger Fredrik Ljungberg till TT.

Smällen som Ljungberg fick i derbyt mot Tottenham i lördags har inte givit med sig. Efter läkarundersökningar i Stockholm under måndagen fick Ljungberg tacka nej till landslagsspel.

- Jag har fått en blödning, säger Ljungberg, strax innan måndagskvällens fotbollsgala.

Arsenalstjärnan är långt i från den ende som tackat nej till blågult de senaste dagarna.

Listan har blivit lång.

Zlatan Ibrahimovic, Marcus Lantz och Klebér Saarenpää har också tackat nej till landskampen.

Daniel Majstorovic, Kennedy Bakircioglü och Patrik Anttonen sade ja. På söndagskvällen blixtinkallades trion till måndagens samling i Stockholm sedan landslagsledningen nåtts av de sena åt erbuden.

Zlatan Ibrahimovic dras fortfarande med en halsinfektion och spelade inte i Ajax i söndags. Ajax läkare har tillsammans med landslagets läkare Magnus Forssblad kommit överens om att Zlatan ska stanna hemma i Amsterdam för att bli helt symptomfri och kunna träna ordentligt i veckan.

Ålborgsbacken Klebér Saarenpää, nyligen tillbaka efter ett långt skadeuppehåll, har fått känningar av sin gamla skada. Även Hansa Rostocks hårdföre mittfältare Marcus Lantz är skadad.

Av ersättarna är Hammarbymittfältaren Bakircioglü och Malmömittbacken Majstorovic etablerade allsvenska namn. Örebros mittfältare Patrik Anttonen är däremot en skräll. 22-åringen har aldrig spelat i U21-landslaget, utan har fyra juniorlandskamper som främsta merit.

Landskampen mot Tjeckien är årets sista och spelas i Teplice.

Lars Markusson/TT