Svängdörrar i prestigemötet

Frölunda slog Färjestad med 7–4

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

I en tidig seriefinal bjöd Frölunda och Färjestad på riktig propagandahockey i Scandinavium.

I en match med mycket högt tempo vann Frölunda med 7-4 (2-1, 3-2, 2-1).

- Vi mötte ett mycket bra lag, och sett över hela matchen vann Frölunda rättvist, sade Färjestads tränare Bengt-Åke Gustafsson.

Det stod mycket prestige på spel när Färjestad kom till Göteborg och laget visade direkt att några poäng skulle inte skänkas bort. När Färjestad fick tryck i Frölundas zon blev det stundtals riktigt virrigt för göteborgarna.

Med mycket snabba spelvändningar kunde Frölunda vrida sig loss ur Färjestads grepp och också ta ledningen genom Niklas Andersson i mitten av den första perioden.

Färjestad kom tillbaka och kvitterade genom Pär Bäcker. Jonas Esbjörs fastställde dock periodsiffrorna till 2-1 när det återstod drygt en minut till pausvilan.

I början av mittperioden kvitterade Dieter Kalt till till 2-2, och återigen var Färjestad på väg att få grepp om spelet.

Prestigemötet bjöd på svänghockey

- Fram till och med och med kvitteringen tycker jag att vi var med och skapade en hel del. Vi hade till och med lite vassare chanser, men deras målvakt spelade mycket bra, sade Bengt-Åke Gustafsson.

Men, så trädde Niklas Andersson in i handlingen och gav Frölunda ledningen på nytt. Sedan gick Frölunda fram till 5-2 på sju minuter och såg ut att ha avgjort matchen.

- Under den perioden blev vi riktigt ordentligt utspelade, det blev riktigt virrigt i vårt spel, sade Bengt-Åke.

Conny Evensson såg dock mycket nöjd ut när han skulle kommentera sina spelare, och började med att berömma målvakten Henrik Lundqvist.

- När vi var som virrigast i vår egen zon så räddade han oss.

- Men, såg ni vilka spelvändningar vi bjöd på i andra perioden. Vi ville spela offensivt och hela tiden jaga nya mål. Ibland blev det nästan för mycket av det goda och Färjestad kunde kontra på oss.

Conny Evensson tycker dock att det ibland blev alldeles för högt tempo från båda lagen som bara tycktes vilja satsa på anfall.

- Men, samtidigt är det bra att spelarna får lära sig att det går att spela fort och ändå passa rätt.

Kahnberg punkterade matchen

I tredje perioden punkterade Magnus Kahnberg matchen när han bara tolv sekunder efter det att han lämnat utvisningsbåset vispade in 6-3. Efter en ny Färjestads-reducering kunde Joel Lundqvist avsluta målskyttet med att göra 7-4 i tomt mål.

- Jag tycker vi gjorde en bra match, med en riktig inställning. Men, Frölunda var helt enkelt bättre, sade Bengt-Åke Gustafsson.

Leif Brändström/TT