Bortasvaga Luleå föll tungt

Kämpaseger av Timrå

SPORTBLADET

TIMRÅ

Ännu en förlust på bortaplan och det ser allt mörkare ut för Luleå som ramlade ner till kvalplats i elitserien sedan Timrå tagit norrbottningarnas skalp med 4-1 (1-1, 1-0, 2-0).

- Vi startade matchen riktigt bra, och fick också rättvist ledningen med 1-0. Men Timrå är otroligt starka och får också utdelning på sina målchanser när det som mest behövs, konstaterade Luleåtränaren Ulf Taavola.

Visst jobbade Luleåspelarna frenetiskt och spelade stundtals smart och tekniskt, men finliret skedde allt för långt från Timrå-kassen och när Luleå-spelarna väl vaskade fram klara målchanser så hade norrbottningarna svårt att överlista den duktige Timrå-målvakten Kimmo Kapanen.

Luleås forwards tycks sakna såväl självförtroende som den rätta killerinstinkten när pucken ska tryckas in i mål.

Ger inte upp

- Vi ger inte tappt. Vi norrbottningar är sega och envisa. Vi jobbar vidare och räknar med att få uppleva fler segrar på bortaplan. Förhoppningsvis redan på lördag i Karlstad mot Färjestad, sade Ulf Taavola.

Timråspelarna krigar bra i varje närkampssituation och är dessutom riktigt effektiva när målchanserna dyker upp.

- Vi jobbar bra, försöker välja de enkla uppspelen och få fart på pucken och skridskoåkningen. Det finns en enorm motivation hos varje spelare. Det märks i aktionen på isen och vi är också fyllda av självförtroende - det finns ingen tvekan när läget dyker upp. Det är bara att nypa till, och då sitter skotten rätt i målet också, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Kalaspass avgjorde

Och visst har Timråtränaren rätt. Två av Timrås mål är perfekta exempel på detta.

Två geniala pass från Patrik Wallenberg och Tommi Rajamäki satte pucken rakt på klubbladet - och utan att tveka smällde Markus Åkerblom in 1-1 och Markus Matthiasson in 2-1.

Det var två klassmål som visade på den klasskillnad som just nu finns mellan Timrå i tabelltoppen och Luleå i tabellens bottenskikt.

Nu hade Timrå dessutom styrkan att avgöra matchen i spel i power play.

- Det var skönt att vi kunde avgöra i power play. Vi har haft lite kämpigt att få till spelet i numerärt överläge. Men nu stämde det riktigt bra, konstaterade Kent Johansson sedan Robert Carlsson gått in framför den duktige Luleå-målvakten Daniel Henriksson och styrt in skottet från backen Martin Lindman i nätmaskorna bakom Luleå-målvakten.

Målvakten Daniel Henriksson, tjecken Kamil Brabanec var bäst i Luleå tillsammans med backen Johan Finnström.

Timrås trepoängare var en riktig lagseger, där alla slet föredömligt. Men matchvinnare nummer ett var utan tvekan omutlige Kimmo Kapanen i målet.

Ove Byström/TT