Storförlust för Linköping

Då tränaren ställer tränaren sin plats till förfogande

SPORTBLADET

LEKSAND

Leksand utklassade Linköping med 9-2.

Robert Nilsson gjorde fem poäng, men hamnade i skymundan.

- Jag ställer min plats till förfogande, sade Linköpings tränare Mats Weiderstål.

Leksand inledde inte i det rasande tempot de brukar göra.

- Vi satsade på att komma i kontringar i stället, sade Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

Ett vinnande recept då laget i lördags körde över HV71 i början av matchen för att förlora med 0-3. Nu ledde hemmalaget med 3-0 innan ens sju minuter var spelade. 4-0 kom också innan första perioden var över.

- Jag sade till killarna i första perioden att jag ställer min plats till förfogande. Visst fick vi ett par snabba i baken, men i stället för att fortsätta lägger vi oss ner och dör, sade Mats Weiderstål.

- Vi har försökt utvärdera varför det gått så dåligt, men har inte kunnat sätta tummen på vad det är.

En liten reaktion på att spelarna ändå vill ha honom kvar kom genom två reduceringar i matchen.

Men det var ändå kört.

- Vi har under en längre tid inte spelat särskilt bra och jag vet inte vad det beror på. Vi är kanske inte bättre. Men så fort vi hamnar i underläge överger vi riktlinjerna. Jag har lärt mig älska klubben så mycket att om laget kan höja sig med en annan röst i båset ställer jag min plats till förfogande. Jag tänker inte stå och se klubben förfalla, säger Weiderstål.

Matchens stjärna blev ändå 17-årige Robert Nilsson. Två mål och tre assist skrapade han ihop. Tidigare hade han gjort två poäng på 17 matcher.

Trolig orsak:

Han fick spela i en ny omgivning och bildade en superkedja med Niklas Eriksson och Henrik Nordfeldt.

- De är två riktigt bra spelare. De drar på sig all uppvaktning så jag fick mest åka fri och göra det jag helst vill göra. Jag hoppas vi får fortsätta att spela ihop, säger Robert.

Han kommer aldrig glömma Linköpingsmatchen, den match som gav honom det stora genombrottet i svensk elithockey. Han visade att han ärvt pappa Kent "Magics" genialiska initiativ och känsliga handleder.

TT