Förre publikfavoriten sänkte sitt gamla lag

Esbjörs avgjorde för Frölunda

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Jonas Esbjörs har under de senaste säsongerna glatt HV 71:s fans. På torsdagskvällen var han tillbaka i Jönköping som motståndare när Esbjörs nygamla lag Frölunda slog HV med 4-1 och därmed befäste sin serieledning.

- Det var roligt att vara tillbaka. Jag trivdes bra i Jönköping och känner ju många av killarna, men i den här matchen var det inget snack om saken. Vi var numret större, sade Jonas Esbjörs.

Och förutom att han gjorde ett gott dagsverke slog han in ett av målen, Frölundas tredje, som betydde 3-0.

- Men vi borde avgjort den här matchen redan i den inledande perioden, sade Frölundas tränare, Conny Evensson.

För då skapade göteborgarna den ena farligheten efter den andra men gjorde bara ett mål genom Joel Lundqvist.

- Det är bara att konstatera att det var Stefan Liv som höll oss kvar i matchen då, sade Harald Lückner, HV 71:s tränare.

Misstag av HV

I mittperioden fick HV 71 bättre fart på skridskorna men två misstag inom loppet av knappt två minuter avgjorde matchen. Först kunde Patrik Carnbäck göra 2-0 i numerärt underläge och därefter svarade Jonas Esbjörs för 3-0-målet.

- Jag kom direkt från båset så HV-spelarna hade dålig koll på mig, men det var bara att blunda och skjuta och det gick bra, kommenterade Jonas Esbjörs.

I slutperioden väntade sig hemmapubliken en rejäl forcering av hemmalaget men Frölunda var egentligen aldrig i någon fara även om Niklas Brännström reducerade till 1-3.

- Killarna spelade disciplinerat och jag var aldrig orolig, sade Conny Evensson.

Mål i tom kasse

I slutminuten plockade HV 71 Stefan Liv av banan och som så många gånger förr blev det i stället ett baklängesmål. Mikael Andersson kunde avgöra matchen med sitt 4-1-mål i tom bur.

- Vi behöver inte skämmas för det här. Frölunda är ett riktigt bra ishockeylag och gjorde en stark insats. För att slå Frölunda måste hela laget spela på topp och det gjorde de inte i den här matchen, sade Harald Lückner.

Det fanns tre spelare som höjde sig över mängden i HV och det var Stefan Liv i målet, samt de båda anfallarna Johan Davidsson och Mattias Remstam. Frölunda hade ett homogent lag. Fredrik Norrena gjorde vad han skulle göra i målet. Samtliga backar var riktigt bra.

- Extra roligt var det att se Ronnie Sundin spela. Han blev pappa i dag och kom till matchen i bil och spelade så här bra, berömde Conny Evensson.

Anfallsmässigt fanns det också många ljusglimtar förutom Jonas Esbjörs. Mikael Andersson och Niklas Andersson gjorde båda en av sina bättre matcher för säsongen.

TT