Södertälje vann i förlängningen

Peter Ahola matchhjälte

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Södertäljes back Peter Ahola gjorde 4-3 i förlängningen och tillfogade därmed Modo säsongens första förlust efter ordinarie speltid.

Det blev en dramatisk avslutning i Kempehallen i Örnsköldsvik.

Det stod 2-2 när Modo fick ett gyllene tillfälle att avgöra efter 17.43 i sista perioden då Södertäljes forward Juha Lind blev utvisad. SSK redde ut utvisningen. Med en sekund kvar av utvisningen blev det tekning utanför Södertäljes blå linje.

Peter Larsson vann tekningen, pucken till Gabriel Karlsson som lyfte fram den till Juha Lind som kom stormande från utvisningsbåset. Lind rundade en Modoback, kom fri och snärtade urtjusigt upp pucken i nättaket bakom Modos målvakt Juuso Riksman.

Publiken började lämna Kempehallen.

Dumt nog.

Målvaktstavla

För fem sekunder senare, fem sekunder från slutsignalen, sköt Modos anfallsess Magnus Wernblom 3-3 från mittzonen. Andra pucken i matchen som Södertäljes olycklige målvakt Rolf Wanhainen släppte in därifrån.

Magnus Wernblom blev sedan olycksfågel när han i förlängningen tog en dum hakningsutvisning bakom Södertäljes mål.

I spel fyra mot tre rullade Södertälje upp Modoförsvaret på ett suveränt sätt, innan Peter Ahola kunde skjuta segermålet.

- En rolig match. I och för sig är det ju lätt att säga det sedan vi tagit två poäng, men publiken bjöds på riktigt, riktigt bra underhållning, sa Södertäljes tränare Hans Särkijärvi.

Modo var totalt sett några procent bättre under ordinarie matchtid.

Modo bra i mitten

Framförallt dominerade hemmalaget andra perioden.

- Jag är nöjd över att vi kom igen så bra efter vår svaga första period. Sedan kändes det väl som att vi kunde avgöra i tredje perioden, och det var också synd att Pierre Hedin inte fick göra mål när han kom loss i förlängningen. Men resultatet är ändå inte så mycket att säga om, det är bara att gratulera Södertälje, som är tunga att möta, sa Modotränaren Jim Brithén.

Försvarsmässigt var Södertälje - med ett starkt och tungt backpar i Peter Popovic/Peter Ahola - stabilare än Modo, som inte skapade speciellt mycket, inte ens under det stora trycket i anfallszon.

Varken Södertäljes målvakt Rolf Wanhainen eller Modos Juuso Riksman hade någon av sina bättre kvällar.

- Wanhainen släppte i och för sig in tre enkla mål, men han gjorde många bra räddningar också, sa Hans Särkijärvi. Och han hade det inte lätt, pucken var ju som ett popcorn för honom hela matchen.

TT