Nya skador för HV 71

Linköping tog tre viktiga poäng

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Nya tunga skadeproblem för HV 71 och tre viktiga poäng för Linköping efter krismötet i fredags - det blev resultatet av mötet i Kinnarps Arena i Jönköping. Linköping vann elitseriematchen med 3-2.

Efter förlusten med 2-9 mot Leksand ställde Linköpingstränaren Mats Weiderstål sin plats till förfogande. På lördagen fanns Weiderstål ändå på plats i båset tillsammans med assisterande tränaren Niklas Czarnecki och lotsade sitt LHC till seger.

- Jag vill väl inte kall det krismöte men jag kan säga att jag är mycket glad att vi kan ta oss samman och visa stor moral och stort hjärta efter två tunga förluster, säger Czarnecki.

För HV fortsätter problemen. Bara en seger under ordinarie tid på de nio senaste matcherna beror till stor del på de stora skadeproblemen i laget.

Tre klev av

Redan före matchen saknades Per Gustafsson, Mikael Lindman, Kalle Sahlstedt och Mika Niskanen. Under matchen fick Mattias Remstam kliva av efter en armbåge i ansiktet och även Pasi Määttänen och Niklas Brännström tvingades lämna isen, båda med handskador.

- Det känns mycket tufft nu, som om allt är emot oss, säger HV-tränaren Harald Lückner. Vi har ju dessutom ett antal spelare som spelade hela matchen halvskadade i dag. Jag är orolig för om jag ska kunna få ihop lag till på tisdag (Brynäs borta).

HV började emellertid klart bäst men när Johan Halvardsson visades ut efter drygt sju minuter gavs Linköping chansen att komma in i matchen. Gästerna tog över mer och mer och när Mattias Remstam utgick efter att olyckligt ha fått en klubba i ansiktet och HV tvingades vaska om i femmorna blev LHC-övertag allt tydligare. Linköping vann i stort sett varje närkamp mot ett lojt HV och tog välförtjänt ledningen strax före periodvilan genom Fredrik Emvall.

Flyt för LHC

HV uppträdde betydligt mer koncentrerat i inledningen av andra perioden, kvitterade rättvist i power play genom Per-Åge Skröder och tog ledningen med 2-1, en fullträff signerad Jani Hassinen.

Om HV hade trycket hade Linköping det rätta flytet. Per Eklund gjorde 2-2. Strax före den andra periodvilan fick gästerna ytterligare ett psykologiskt viktigt mål när laget spelade i numerärt överläge. Magnus Gästrin målskytt.

I tredje perioden mäktade Linköping med ett skott mot Stefan Liv men försvarade sig desto bättre.

TT