Brynäs stred tappert för en poäng

Timrå vann på straffar

SPORTBLADET

TIMRÅ

Brynästränaren Gunnar Persson var missnöjd efter strafförlusten mot Timrå (4-5).

- Det är horribelt om vi tappade en poäng i kväll på ett domarmisstag. Timrås sista straff såg helt regelvidrig ut. Niklas Nordgren drog pucken bakåt, tyckte Persson.

Timrå kom till spel med tre raka segrar och såg nästan övermodiga ut när de gick ut till spel i tredje perioden med 4-2 i ledning.

Brynäs som startade matchen bäst tappade spelet i andra perioden då Gävlelaget drog på sig några utvisningar och då passade Timrå på att sätta elitseriens jumbolag i gungning. Men i tredje perioden tände Brynäs till igen och de rutinerade kämparna Roger Kyrö och Ove Molin prickade in målen som gav Brynäs en efterlängtad poäng.

Inte orolig

- En otroligt stark insats av grabbarna i tredje perioden. Vi försöker verkligen spela pucken och gör det stundtals riktigt bra. Jag känner mig inte alls orolig för fortsättningen. Någon gång måste det vända så att vi får utdelning för det positiva spel vi presterar, konstaterade Gunnar Persson.

Brynäs försvarsspel var för svagt. Timrå behövde knappt anstränga sig när Markus Matthiasson och Niklas Nordgren gjorde de två första hemmamålen.

- Det var ju knappt målchanser, suckade Gunnar Persson.

Brynäs målvakt Jamie Ram såg rejält tafatt ut när han släppte Nordgrens fösare som betydde 2-2 förbi sig.

Unga glädjeämnen

- Vi ser det positiva nu. Vi tog en poäng och våra tre 18-åringar Jim Engström, Patrik Rönnqvist och Nicklas Danielsson blev en pigg injektion när de kom med i spelet i tredje perioden.

Nicklas Danielsson passade också fram till ett av målen i slutperioden.

Matchens klart dominerande spelare fanns i Brynäs. Backen Tommy Sjödin var säkerheten själv. Även Ove Molin glimtade till och visade prov på sin tekniska briljans och hans kvitteringsmål till 4-4 var en läcker fräckis.

Timråspelarna var inte alls lika fartfyllda och kampvilliga som hemmapubliken vant sig vid att se dem. Målvakten Kimmo Kapanen var klart bäst i hemmalaget.

Brynäs ville mest och var värda bonuspoängen - men Timrås landslagsman Niklas Nordgren visade den avgörande kylan när han satte den sista och avgörande straffen.

- Straffmålet borde ha dömts bort. Det är min känsla direkt efter matchen. Vi får se om jag har rätt när jag får se den på video, sade Brynäs-tränaren Gunnar Persson.

- De bästa domarna ska döma de viktigaste matcherna. Matcherna där varje poäng är avgörande är i bottenstriden.

Ove Byström/TT