Lundqvist höll nollan mot Södertälje

Femte raka segern för Frölunda

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Frölunda tog sin femte raka trepoängare genom att bortabesegra Södertälje med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

Målvakten Henrik Lundqvist var mannen bakom segern. Han fick 36 skott mot sig, och räddade dem alla.

- Han var säkerheten själv, berömde tränaren Conny Evensson.

Södertälje hade det mesta av spelet, ändå fanns känslan hela tiden där att Frölunda hade full kontroll på matchen.

- Vi fick våra mål vid rätt tillfällen. Nu fick Södertälje jaga, och det passade oss ganska bra. Men det kunde lika gärna ha blivit tvärtom. Vi ledde visserligen efter en period, men var egentligen ganska illa ut, sade Evensson som just nu coachar Sveriges bästa ishockeylag.

Kahnberg inledde

Frölundas 1-0 kom 18.10 in i den första perioden. Målskytt var Magnus Kahnberg som bara behövde trycka in den i ett övergivet mål. 2-0 kom direkt i inledningen av den andra perioden. En hemmaspelare drogs ned bakom Frölundas mål. Frölunda vände spelet och Niklas Andersson avslutade med ett flackt skott som helt ställde Rolf Wanhainen i Södertäljes mål. Skottet såg inte otagbart ut.

Resten av matchen jagade Södertälje febrilt för att komma i kapp. Men ingenting lyckades, Henrik Lundqvist var helt enkelt för bra i Frölundas mål.

- Jag kan så här i efterhand tycka att vi gjort en bra match som bara släppte in två mål mot ett så pass bra lag som Frölunda. Men jag hade förstås varit betydligt mer nöjd om vi hade gjort tre framåt också, sade Hans Särkijärvi, tränare i Södertälje, som fick se sitt lag lämna Scaniarinken mållöst för första gången den här hösten.

Ryckte i toppen

Frölunda ryckte lite i toppen av tabellen. Göteborgslaget är fyra poäng före Färjestad, som dessutom har spelat en match mer.

I Frölunda är Henrik Lundqvist nämnd. Stort plus även till tvillingbrodern Joel Lundqvist och backen Oscar Ackerström. Södertäljes klart bäste var Mattias Carlsson. Han var också den som var närmast att spräcka Lundqvists nolla.

Södertälje fick sin finske landslagsspelare Juha Lind skadad efter halva matchen:

- Förmodligen handlar det om en lättare hjärnskakning, sade Särkijärvi, som inte har råd att få så många fler spelare på skadelistan.

Där finns sedan tidigare Jörgen Bemström och David Svee.

TT