Ny förlust för Victory Challenge

Italienska Prada leder med 2-0 i matcher

SPORTBLADET

Det blev ny förlust för Victory Challenge i den andra matchen i kvartsfinalserien mot italienska Prada i America's Cup-utmaningen i segling.

Svensksyndikatets båt Orm förlorade mot italienska Luna Rossa med en minut och 23 sekunder. Därmed leder Prada med 2-0 i bäst av sju seglingar där en semifinalplats står på spel.

Den andra kvartsfinalen, det helamerikanska mötet mellan Oneworld och Stars&Stripes, slutade med seger för Oneworld med 1.50. Oneworld leder med 2-0.

Vädret i Haurakibukten skiftar snabbt, från storm till stiltje. På onsdagen fick båtarna vänta på start då vindarna till en början var för lätta.

När matchen mellan Orm och Luna Rossa sattes igång fick den italienska båten en smakstart då man trängt ut Orm mot tävlingsledningen båt. Orm tog sig ur greppet men Luna Rossa kom över startlinjen en sekund före Orm och med bättre fart.

Pradabåten släppte sedan aldrig försprånget, även om Victory Challenges besättning jobbade hårt för att minska försprånget och flera gånger under matchen tog man in många båtlängder. Men då vinden mojnade i slutet kunde Luna Rossa utökade sitt försprång, under den sista länsen till nästan en och en halv minut.

Orm bytte till ett lättvindsgenakersegel på slutet, men fick ett hål i det.

TT