Shaaban tillbaka för att stanna?

Storspel mot Roma trots mardröms- start

SPORTBLADET

ROM (TT)

Tillbaka i Arsenals mål - för att stanna?

Rami Shaaban imponerade stort när Arsenal fick en drömstart i Champions League.

3-1 (1-1) borta mot Roma efter tre mål av Thierry Henry.

Foto: REUTERS
OBESEGRAD Rami Shaaban och Sol Campbell hjälps åt att hålla tätt framför Arsenals mål. Shaaban är fortfarande obesegrad i sin nya klubb.

Sveriges just nu hetaste fotbollsmålvakt fick på nytt ersätta veteranen David Seaman.

Landslagsmannen är skadad.

Och rimligen något skakad.

Shaaban spelade med stor pondus i sin blott tredje match för Arsenal och frågan är om han inte är klubbens bäste målvakt i dagsläget.

Den förre bänknötaren i Djurgården inledde proffskarriären i Arsenal med att hålla nollan i 180 minuter - först mot PSV Eindhoven i Champions League och sedan mot Tottenham i ligan.

Nollan spräckt efter fyra minuter

På Olympiastadion fick han en mardrömsstart, men Shaaban och Arsenal reste sig snabbt.

Redan efter fyra minuter slet sig Antonio Cassano loss och sköt löst men välplacerat 1-0 via stolpen. Där hann Shaaban inte med i förflyttningen och var chanslös.

Lika oförmögen var Francesco Antonioli, kollegan i Roma, minuten senare när Arsenal kvitterade. Thierry Henry frispelades av Gilberto Silva och pricksköt 1-1 tätt intill Antoniolis vänstra stolpe.

Cygans knä i vägen

Efter en halvtimmas spel räddades Shaaban och Arsenal av mittbacken Pascal Cygan från ännu ett baklängesmål. Cafus högerinlägg togs ned på bröstet av Francesco Totti, vars halvvolley stoppades på mållinjen av Cygans knä.

Roma hade det mesta av det bästa i en bländande första halvlek. Fredrik Ljungberg fick inte mycket uträttat på sin kant, men tvingade Walter Samuel till en ful fällning som gav brasilianaren ett gult kort.

Shaaban fick en hel del att stå i även efter pausen. I mitten av den andra halvleken slog han undan bollen framför fötterna på inhopparen Guigou. Roma ville ha straff, men Shaaban var klart på bollen innan Guigou föll.

Härlig frispark

På Shaabans pluskonto fanns även paraden på Cafus skott. Den kom mellan Henrys andra och tredje mål.

Fransmannens fantastiska kväll i Rom fullbordades med frisparken som skruvades in i krysset i 75:e minuten.

Det var Henrys 17:e mål i Champions League och förde Arsenal till toppen av grupp B efter en match.

Fredrik Ljungberg jobbade hårt tills han klev av i slutminuterna. Den här gången var han mer framgångsrik i försvarsarbetet än framåt.

TT