Ny förlust för Victory Challenge

Italienska Prada bara en seger från semifinal

SPORTBLADET

Victory Challenge ledde America's Cup-kvartsfinalseglingen mot Prada när spinnakerbommen bröts sönder och svenskbåten fick ett straff emot sig.

Det blev en tredje förlust för Victory Challenge.

Italienska Prada vann med 51 sekunder och behöver bara vinna en segling till för att gå till semifinal.

Den andra kvartsfinalen, det helamerikanska mötet mellan Oneworld och Stars & Stripes, slutade med ny seger för Oneworld med 1.02. Oneworld leder med 3-0.

Den tredje matchen mellan svenskbåten Orm och den italienska Luna Rossa blev dramatisk. Orm kom iväg snabbast i starten. Det blev en tät och jämn slagduell mellan båtarna. Orm rundade toppmärket först.

Men så på den första länsen bröts spinnakerbommen sönder på Orm och besättningen var tvungen att riva spinnakern. I nedtagningen träffade spinnakerseglet Luna Rossas backstag, gick sönder och tvingades dumpas i vattnet.

Victory Challenge straffades för det slarviga segelnedtagandet och Prada kunde gå upp i ledning. En ledningen som italienarna aldrig släppte.

Victory Challenge måste nu vinna fyra raka matcher för att vinna kvartsfinalen. Hinner man inte genomföra alla seglingar till söndag, som är sista reservdag, går den vidare som leder kvartsfinalserien.

TT