To win or Toulouse

Malin Moström inför returen: Vi vet nästan inget om dem

SPORTBLADET

I kväll går Umeå IK till semifinal i Uefa Women"s Cup - och nya möten med världsfotbollens bäst bevarade hemlighet:

Damlagen.

- Vi vet nästan inget om motståndarna, säger Malin Moström.

Foto: Anders Carlsson
Lotta Runesson, Malin Moström och Marlene Sjöberg på sista träningen inför returen mot Toulouse i Champions League.

Umeås och landslagets mittfältsmotor vill helst inte se längre än kvällens match på Stadio Municipal. Men UIK har ett drömläge efter 2-0 i hemmamötet, och inget i hela världen talar för att de ska tappa det försprånget.

- Det känns ganska skönt att vi gjort två mål, det är de som har pressen på sig. Vi väntar oss en helt annan match än i Umeå, de måste spela offensivt och förhoppningsvis kan vi vinna boll och ställa om snabbt, säger Malin Moström.

Skadefritt i UIK

Umeå har tränat två gånger i Frankrike, och har klarat sig från skador. Om vänstermittfältaren Anna Sjöströms lår håller för spel är laget helt ordinarie.

Då lär det bli semifinal.

Och drömmatch.

Umeå har lottats mot Frankfurt, laget som slog dem i finalen i fjol.

- Jag har inte tänkt så mycket på det, men det vore kul. Jag hade hellre fått möta dem i en final, men det är roligt att möta de bästa. Vi utvecklas också hela tiden, det är härligt att få komma ut internationellt och spela, säger Malin Moström.

Lottningen har i alla fall det goda med sig att UIK ställs mot ett lag som de känner till. Just det där är det stora problemet med att spela i Europa.

Damfotbollslagen syns inte.

- Vi visste inget om Toulouse. De enda lagen vi kan är Helsingfors, Trondheim och Frankfurt. Annars brukar vi tänka på hur olika landslag spelar och förutsätta att klubbarna spelar likadant, säger Malin Moström.

Här under ger Sportbladet första hjälpen till Umeå.

De fyra utmanarna till Umeå i Champions Legaue

Simon Bank