Ny seger för Leksand

Femte raka när SSK besegrades

SPORTBLADET

LEKSAND

Leksand fortsätter att vinna.

På lördagen tog laget sin femte raka seger.

Södertälje gjorde äntligen mål, men vad hjälpte det när Leksand vann med 6-3.

Gästande Södertälje inledde bäst och forecheckade högt. Leksand kom till några få farligheter, men Södertälje hade stort puckinnehav.

Därför kom det som en kalldusch för Södertälje då Henrik Nordfeldt slet sig loss i numerärt underläge och satte 1-0 i samma ögonblick som Leksand blev fulltaligt.

En och en halv minut senare kom 2-0 genom Jens Nielsen, åter igen efter ett friläge.

- Vi får vara tacksamma. Vi spelade inte bra, i en sådan här match får vi hylla effektiviteten. I början på andra perioden tror jag vi var inne i anfallszon tre gånger och satte tre mål, säger Leksandstränaren Ulf Skoglund.

Målvaktsbyte

Efter 11.07 av den andra stod det alltså 5-0 till Leksand. Då gav landslagsmålvakten Rolf Wanhainen upp och lämnade över till Magnus Lindquist.

Robert Carlsson tröstmålade en och en halv minut senare och det var Södertäljes första mål på 212 minuter och 44 sekunder...

- Det var ett sargat och oroligt Södertälje i dag. Vi var rädda att spela ut och spelarna far var och en för sig. Fram till 1-0 spelade vi hyfsat, men då rasade det ihop och vi tappade allt, säger en besviken SSK-tränare, Hans Särkijärvi.

Han fick se Daniel Jardemyr skjuta 6-1 via en Södertäljeklubba före andra perioden var slut. I den tredje sparade Leksand på krafterna inför den tuffa bortamatchen mot HV 71 på tisdag.

Snygga till siffrorna

- Vi gjorde många speltekniska fel, men hur man än vrider och vänder på det så blev det rätt till slut ändå, så det gick inte att skälla på spelarna, säger Ulf Skoglund.

När Leksand tog det lugnt kunde Södertälje snygga till siffrorna lite grann utan att förta sig.

- Det känns för jävligt just nu. Vi har spelat bra, men gör man inga mål så vinner man inte. Det är så typiskt för ett lag som kommit i en "downperiod" att släppa in sådana mål som Jardemyr gjorde, säger SSK-forwarden Gabriel Karlsson.

TT