Timrå utnyttjade numerära överlägen

Hänger kvar i toppen efter 5-2 mot Luleå

SPORTBLADET

LULEÅ

Efter ett mindre fiasko i Örnsköldsvik hittade höstens positiva överraskning i elitserien tillbaka till det vinnande spelet igen.

Timrå visade att det går att göra mål på Luleå Hockey i numerärt överläge. Matchen slutade 2-5 (2-2, 0-2, 0-1) efter att Timrå totalt låst hemmalagets anfallsförsök under två perioder.

- Vi var väldigt noggranna och bra under sista perioden. Vår noggrannhet var något som var mycket bättre än i Ö-vik senast, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Matchen började väldigt öppet och fartfyllt. Lagen bytte chanser med varandra och det dröjde bara 23 sekunder innan gästerna tog ledningen efter slarv av hemmaförsvaret. Det var ytterst nära att Timrå ökade på ledningen efter en minut, men då hann Daniel Henriksson i Luleåmålet dit med benskyddet.

Luleå kvitterade efter drygt fyra minuter, men det tog Timrå bara en och en halv minut att återta ledningen i spel fem mot fyra. Så såg hela den första perioden ut. Det var offensivt och de bägge målvakterna Henriksson i Luleå och Fredrik Andersson i Timrå hade ganska så dålig hjälp av respektive försvar.

Andersson visade klass

Luleå mäktade med en kvittering i slutet av första perioden, men sen spikade Fredrik Andersson igen kassen. Andersson som gjorde sin första match från start i och med denna match visade att han verkligen vill vara med och slåss om platsen som förstemålvakt.

I andra perioden var hemmalaget väldigt blekt och Timrå - även om laget förlorade skotten - var det hetare laget. Varje gång som Timrå anföll skapade man också heta chanser. Luleå var raka motsatsen, deras anfall slutade ofta med skott från svåra vinklar och Andersson hade inga större problem med att rädda puckarna. När Per Hallin helt ren framför Luleåmålet fick styra in 4-2-ledningen för gästerna så kändes matchen definitivt avgjord.

- Tre mål i powerplay är riktigt bra och det verkar som om vi hittat tillbaka till vårt effektiva spel i numerärt överläge, sade Johansson.

Mål för slängd klubba

Om Johansson var nöjd så var Ulf Taavola, tränare i Luleå, inte fullt lika nöjd.

- Vi var inte bra i dag och att släppa in tre mål i box play svider inte så lite, sade han.

I sista perioden spelade Timrå framgångsrikt på resultatet och de var också gästerna som fick avsluta tillställningen i Coop arena med ett mål där pucken inte ens behövde söka sig över mållinjen.

Markus Matthiasson jobbade åt sig pucken och stormade mot en tom kasse, men Petter Nilssons slängda klubba fällde honom och domare Peter Eriksson, Bromma, signalerade för mål.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM