Brynäs avgjorde med en man mer

Niklas Anger tvåmålsskytt

SPORTBLADET

GÄVLE

Det var dags för varannandagslaget Brynäs att vinna igen.

Gävlelaget gjorde det mot Modo, vann med 4-1 (1-1, 2-0, 1-0) inför 4 361 i Gavlerinken.

Brynäs segervapen var power play. Tre av hemmamålen kom i numerärt överläge och två av målen prickades in av Niklas Anger, hans sjunde och åttonde mål för säsongen. Dessutom var han passningsläggare till ett mål och matchens lirare.

Passningsläggare till Angers två fina mål var finländaren Tommi Miettinen, som tillsammans med Anger tillhörde rinkens dominerande figurer. Även Miettinen samlade ihop tre poäng.

Anger hann även missa ett straffslag (träffade stolpen) i mellanperioden.

Det tredje och avgörande 4-1-målet, också det i power play, gjordes av Roger Kyrö, hans åttonde mål i vinter.

"Vår tur att vinna"

Ö-viksborna var ute efter att få in vinnarkänslan även på bortais men lyckades inte riktigt med det. Modos fina poängsvit med poängutdelning i åtta av de tio matcherna före Gävlematchen fick ett stopp. Kanske bli stoppet bara tillfälligt för Jim Brithéns mannar spelade inte dåligt, men inte fick utdelning.

- Vi gjorde inte någon av våra sämre bortamatcher. Det var bara så att Brynäs gjorde en bra match, bevakade ledningen efter 3-1 fint och jobbade sig till marginalerna, sade Brithén.

Senast Brynäs mötte Modo i Gavlerinken var i omgång 17 - Gunnar Perssons första match som huvudansvarig. Även då borde Gävlelaget vunnit, men fick stryk med 1-0 i sudden death.

Nu blev det revansch:

- Det var helt enkelt vår tur att vinna mot Modo efter en rad förluster. Vi var mer tända och ville till varje pris ha tre poäng. Det var bara ett måste för oss. Jag hade kalkylerat med sex poäng på tre matcher den här veckan och det grejade vi också, sade Gunnar Persson.

Sen matchstart

Det var sen matchstart i Gavlerinken - nedsläpp först kl 17.30 - på grund av V75-travet på Gävlebanan, vägg i vägg med hockeyhallen.

- Det var nog bara en fördel för oss, eftersom vi fick längre tid att ladda inför den hyperviktiga matchen, menade Persson, .

Brynäs var också extra motiverade eftersom de tre övriga kölagen hade förlorat och Gävlelaget hade chansen att få lite kontakt med bottenkonkurrenterna.

Poängavståndet krymptes till nio poäng upp till tian Luleå.

Tre mannar fick överbetyg av Brynästränaren:

Grovjobbaren Peter Nylander, backgiganten Tommy Sjödin och målvakten Jamie Ram.

Även Brithén gav rosor till sin målvakt, vänsterhänte dansken Peter Hirsch:

- Han har varit jätteduktig i alla de matcher han fått chansen.

TT