Andreas Vinciguerra vidare till kvarten

Slog toppspelaren Costa i rysare

SPORTBLADET

Den tidigare otursförföljde tennisstjärnan Andreas Vinciguerra fick ett riktigt gott nytt tennisår. I alla fall så här långt.

I Qatars ATP-turnering slog han ut andreseedade spanjoren Albert Costa med 3-6, 7-6 (7-5), 7-5 i den andra omgången och är klar för kvartsfinal.

Foto: AP
En nöjd Andreas Vinciguerra tog en fin skalp genom att slå ut andraseedande Albert Costa ur ATP-turneringen i Qatar.

Den 21-årige skåningen hade ett tungt 2002 på grund av flera skador och föll från 33:e till 180:e plats på rankingen. Han tvingades därför kvala för en plats i Qatar-turneringen.

Det var första gången som Vinciguerra mötte fjolårets vinnare i Franska mästerskapen och nia på rankingen, men Costa underskattade inte svensken och sade före mötet:

- Andreas är en bra kämpe. Han är en bra spelare, farlig, ung och hungrig, sade Costa.

Matcher i benen

Hungern och det faktum att svensken hade fler matcher i benen, eftersom han spelade två kvalmatcher innan huvudturneringen, var några av skälen till att Andreas Vinciguerra kunde vinna. Vinden var ett annat. Costa hade svårt att bemästra sin serve i vinden.

- Jag gillade inte vinden. Men Vinciguerra spelade också bra, han var bättre än jag. Det var en jämn match, jag hade mina chanser men gjorde också misstag. I slutet av tredje set spelade han väldigt bra, sade Costa.

Vann viktiga bollar

Vinciguerra var väldigt nöjd över segern.

- Det var första gången som vi möttes, men jag har sett honom spela en hel del. Han är en av de bästa spelarna på touren och jag är väldigt glad över att ha vunnit, sade Vinciguerra.

- Vi spelade båda bra, men jag vann de viktiga bollarna och det var skillnaden.

Motståndare i kvartsfinalen blir den oseedade österrikaren Stefan Koubek som slog ut vitryssen Vladimir Voltjkov med 6-1, 6-1 i sin åttondelsfinal.

Koubek är för närvarande rankad på plats 50 på världsbästalistan.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM