”En av de skönaste och roligaste segrarna”

Timrå framme vid sina drömmars mål efter segern mot Modo

SPORTBLADET

TIMRÅ (TT)

Sensationslaget Timrå har nått sina drömmars mål - serieledning i elitserien.

- Fantastiskt kul. Det här var en av de skönaste och roligaste segrarna, sade Timråtränaren Kent Johansson sedan Modo kämpats ned med 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Modo bjöd upp till en härlig kamp i Timrå isstadion. Öviksspelarna spelade tätt i det defensiva spelet samtidigt som Modo-spelarna förmådde stressa sina motståndare med en uppoffrande skridskoåkning.

- Det var vår match i två perioder, och vi borde ha haft ett ledningsmål med oss in till sista perioden, men pucken studsar liksom inte vår väg, konstaterade Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

Det var två trötta och slitna lag som kom till spel i tredje perioden, men då visade Timråspelarna sin styrka.

Kämpaseger

- Robert Carlssons kvitteringsmål i andra perioden är oerhört viktig för matchen. Men jag var lite orolig inför tredje perioden. Det kändes som om det var Modos match, men killarna jobbade otroligt starkt i sista perioden och när Valeri Krykov styrde in 2-1 lossnade det plötsligt. Då hade vi full kontroll på matchen, sade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Att Timrå toppar elitseriens tabell är ingen tillfällighet. Det finns en enorm lagmoral och arbetsinsatsen mot Modo var av bästa blåställsmodell.

Misstag avgjorde

Nu var dessutom flera spelare halvkrassliga, men det märktes inte på kämpar som Valeri Krykov och Toni Koivunen.

Timråspelarna gjorde dessutom minst misstag - och det var just ett enkelt misstag som definitivt sänkte Modo denna kväll. Forwarden Peter Högardh drällde med pucken i egen zon och tappade pucken till en helt fristående Per Hallin som bara hade att klippa till pucken och 3-1 var ett faktum.

Timrå i topp i elitserietabellen - det hade inte ens den mest optimistiske Timråsupporten vågat hoppas på inför elitseriespelet. Vad experterna trodde och tippade vet vi ju...

- Det känns rätt skönt just nu. Nu kan vi ladda rejält inför tisdagens seriefinal då Frölunda kommer på besök i Timrå isstadion. Räkna med en ny toppfight då. De här grabbarna kommer minsann inte att vika ner sig, säger Kent Johansson med ett stort och nöjt leende.

Modo är i skriande behov av poäng just nu om man skall slippa bli indragen i det verkliga bottenstriden. Pirro Alexanderssons mannar har ju slutspel som mål.

Men då krävs det bättre takter på bortaplan - hittills har det blivit endast en seger.

Ove Byström/TT