En riktig superatlet

Wide reciever – spelaren som måste ha precis ALLT

SPORTBLADET

Matchen är inne på övertid. Mästerskapet står på spel. Quarterbacken passar bollen. Fångar motståndarna bollen är man väldigt illa ute. Fångar Kellen Winslow bollen är det touchdown.

Foto: AP

Och Winslow lyckas, som synes på bilden.

Winslow är visserligen tight end i Miami Hurricanes, ett lag i collegeligan i amerikansk fotboll, men han kan fånga bollen lika snyggt som en wide reciever för det.

För Winslow och Miami räckte nu inte touchdownen. Motståndarna, Ohio State, vände Fiesta Bowl och blev nationella mästare. Det hjälpte inte att Miami var obesegrade i sina 34 senaste matcher, regerande mästare och stora favoriter.

Tuff roll för wide recivern

Wide receiverns roll är att ligga allra längst fram, att springa in bakom eller framför motståndarförsvararna och fånga bollen. Och sedan att springa så långt som bara möjligt.

För att lyckas som receiver krävs snabbhet, spänst, bollsinne, hjärna och tuffhet. Inte en eller två av de egenskaperna, utan alla fem. När allting lyckas för en receiver är det något av det tjusigaste som finns i sportens värld. Quarterbacken får iväg bollen. Bollen seglar genom luften, kanske en 50, 60 meter. Och där framme har receivern sprintat ifrån försvararna. Han fångar bollen i steget och fortsätter obehindrat mot motståndarnas end zone.

Nu är det sällan det går så här smärtfritt. Ofta står en försvare i vägen. Men Kellen Winslow klarade i alla fall sin uppgift.

Det utmärker en bra receiver

Per Johansson